Csaba Tompa și Sorina Sandu: Federația nu ne-a ajutat cu nimic. UPDATE: Mureșan: ambii au primit finanțare
04/03/2014
(P) Verificarea motocicletei înainte de startul sezonului
05/03/2014

The Night Wolves – motocicliștii lui Putin – structură para-militară în Crimea

Cel mai mare club moto din Rusia,The Night Wolves, sare „în apărarea rușilor din Crimea“. Clubul are 5.000 de membri, iar prietenia cu premierul Vladimir Putin este bine-cunoscută.

„Rusia este peste tot unde sunt The Night Wolves. Nu vrem ca ceea ce s-a întâmplat la Kiev să se întâmple și aici. Naziști și bandiți au preluat puterea acolo. Iar dacă trebuie să luptăm, vom lupta cu orice ne pica în mână“, a declarat un membru The Night Wolves, potrivit ziarului The Telegraph. Sâmbătă, aceștia au făcut un marș din Nord-Estul Ucrainei până în Crimea și le-au dus provizii milițiilor pro-ruse din zonă.

Putin-and-the-nigh_2838761c

Vladimir Putin, alături de liderul The Night Wolves

Legăturile dintre Putin și Hell’s Angels-ul Rusiei sunt bine-cunoscute. La un moment dat, Putin fusese trecut pe lista celor care n-au voie să calce-n Finlanda, alături alți motocicliști. Când și-au dat seama că motociclistul Putin este chiar premierul Rus, au retras interdicția. Totodată, Putin a întârziat patru ore la o întâlnire cu președintele Ucrainei Viktor Yanukovici din cauză că era la plimbare în Crimea cu președintele clubului The Night Wolves, mai scriu jurnaliștii britanici.

Mai mult, liderul lupilor, Alexander Zaldostanov – poreclit „Chirurgul“ – a fost decorat pentru patriotism. În schimb, acesta l-a lăudat pe Putin că încearcă să restaureze măreția Rusiei.

Foto: AFP/Getty via The Telegraph

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.