Motocorss Cup 2014. Calendar provizoriu
03/03/2014
The Night Wolves – motocicliștii lui Putin – structură para-militară în Crimea
04/03/2014

Csaba Tompa și Sorina Sandu: Federația nu ne-a ajutat cu nimic. UPDATE: Mureșan: ambii au primit finanțare

„N-am fost ajutați niciodată cu nimic“, spune Csaba Tompa, tatăl lui Robert Tompa, puștiul-minune al motocross-ului românesc. Sorina Sandu, cel mai cunoscut nume feminin din enduro-ul și motocross-ul de la noi susține același lucru: „suma primită de la federație n-a reușit să acopere nici măcar licența“.

UPDATE: În replică, președintele Cristi Mureșan spune câ atât Robert Tompa cât și Sorina Sandu au primit fonduri pentru participarea la competițiile internațonale. Regăsiți mai jos explicațiile. 

Contactați de PeMotoare.ro, Csaba Tompa și Sorina Sandu răspund afirmațiilor președintelui FRM Cristi Mureșan, care a spus că s-au numărat printre sportivii care au primit bani din bugetul Federației.

„Noi am participat trei ani la rând la Campionatul Mondial de Juniori și nu am fost ajutați niciodată cu nimic. Ani de zile am participat și la Europene. Nici acolo n-am primit nicio finanțare. Iar pentru Est-European ne-au fost decontate deplasările, ca și altor sportivi“, spune Csaba Tompa, tatăl lui Robert Tompa. Cei doi se află acum la antrenament în Olanda, iar anul acesta nici măcar nu vor mai participa la competiții cu licență din România. „Mergem cu licență de aici din Olanda“. Robert Tompa este puștiul-minune al motocrossului românesc. A reușit, la doar 12 ani, să ia locul doi în Mondialul de Motocross, la Juniori.

sorina sandu

Sorina Sandu – „Regina Carpaților“ la Red Bull Romaniacs 2013

Sorina Sandu: suma primită n-a acoperit nici măcar licența

Totodată, Sorina Sandu – cel mai cunoscut nume feminin din motocross-ul și enduro-ul românesc – spune că banii primiți de la Federație nu i-au ajuns nici măcar să plătească licența sau înscrierea la concurs.

„În 2010, cand am fost la Campionatul Mondial de Enduro am făcut un contract cu ei potrivit căruia m-ar ajuta să plătesc costurile. Au fost trei etape pentru care trebuiau să-mi deconteze transportul, licența, înscrierea la concurs. Pe mine o cursă mă costa in jur de 2.000 de euro. Am dus la Federație deconturile, iar suma primită de la Federație n-a reușit să acopere nici măcar licența n-au înscrierea la competiție“, explică Sorina Sandu.

UPDATE: Cristi Mureșan: Federația a onorat toate deconturile lui Robert Tompa. Sorina Sandu a primit 1.600 de euro

Cristi Mureșan, președintele FRM, pe de altă parte, spune că a decontat tot ce-a primit de la Csaba Tompa și că Sorina Sandu a fost sponsorizată cu 40% din costurile pe care le-a avut.

„Ca să participi în grupa de S-E trebuie să parcurgi campionate regionale cum ar fi Est-Europeanul. Acolo, noi i-am decontat absolut tot, fiecare deplasare. S-a calificat la S-E, acolo a avu o etapă unde s-a calificat în marea finală. Aceste două etape n-au fost decontate, dar nici eu, la rândul meu, n-am primit niciun decont. Deconturile pe care le-am primit la Federație în 2013, le-am onorat“, a explicat Mureșan pentru PeMotoare.ro

Cât despre licența pe Olanda, n-are nici-o legătură cu Federația Română de Motociclism, espune președintele FRM. O astfel de licență i-ar permite lui Robert Tompa să intre într-o grupă mai puternică, unde nivelul este mai ridicat.

Cristi Mureșan spune, de asemenea, că Sorina Sandu a primit, în 2010, 6.817 lei. „Pentru campionatele mondiale facem lobby la Federație ca să obținem maxim 50% din contract. În 2010, Sorina Sandu n-a avut niciun contract. A fost la două din trei etape. Federația a finanțat-o cu 6.817 lei, asta însemnând 1.600 de euro. Din două etape, cu cheltuieli de 2.000 de lei pe etapă, eu i-am decontat 1.600 de de euro. Ea n-avea contract cu echipă, s-a dus cu motocicleta ei. Contractual, nu aveam nicio obligație, dar am sprijinit-o cu aproximativ 40%“, explică Mureșan.

 

Foto Robert Tompa: Youthstream, via dirtbikezone.roCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.