Aprilia Caponord 1200. Spirit de aventură și multă electronică
06/03/2013
yamaha neos easy
Yamaha scoate scutere de austeritate
06/03/2013

Shark Race-R PRO Carbon. Sau ce au în comun carbonul și bambusul

Casca Shark carbon

Shark a lansat o nouă cască moto din gama race. Race-R PRO Carbon va fi vârful de gamă al producătorului francez, este derivată din Race-R Pro și va fi purtată de piloții Shark din competițiile majore, printre care se numără MotoGP sau World Superbike.

Spre deosebire de Race-R Pro, noul model este mai silențios, reducând zgomotul cu 4.5db(A). Casca este construită din carbon și aramid și are o structură aerodinamică datorită formei și unui spoiler aflat în partea posterioară.

De la Race-R Pro, Shark a moștenit viziera VZ 100, ușor demontabilă (sistem quick release) cu grosimi ce variază între 4.2 mm și 2.8 mm. Cei de la Shark Spun că noua cască poate fi purtată confortabil de persoanele cu ochelari, iar liningul interior poate fi spălat la mașină (băgat într-o pungă+apă rece+program rufe delicate).

 

Structura exterioară din fibră de carbon și aramid are două avantaje: o mai bună disipare a forței unui eventual impact și o greutate mai mică (1.250 de grame). Așadar, creierul tău n-ar avea atât de mult de suferit în cazul unei lovituri, iar gâtul nu te va mai durea după multe ore de mers.

Interiorul este făcut din fibre de bambus, care reduc riscul alergiilor, absorb transpirația și limitează viața bacteriilor.

Race-R Pro Carbon poate fi dotată și cu sistemul Bluetooth Sharktooth.

Casca va fi colorată în roșu, alb, negru lucios, negru mat sau în tema racing. Pentru acest model, Shark a pregătit 10 viziere.

Cât costă toată distracția?

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.