Custom Wheels 2015 – Custom aficionados, strângeți rândurile
10/03/2015
De la Kaffeemaschine: Moto Guzzi Café Racer
11/03/2015

Senzor pentru presiunea roților, de la Garmin

Garmin vine cu ideea asocierii unui senzor pentru presiunea roților cu navigatorul Zumo. Pe ecranul GPS-ului se poate monitoriza în timp real starea pneurilor.

Navigatoarele Zumo 390/590LM au un nou accesoriu. Senzori care “citesc” presiunea anvelopelor și o comunică wireless GPS-ului. Se montează în locul căpăcelelor ventil, având integrate baterii cu o autonomie de până la 18 luni.

Sistemul TPMS (Tire Presure Monitor Sensor) poate lucra cu până la patru pneuri. Pentru fiecare roată este necesar un senzor, iar valvele trebuie să fie metalice. În cazul în care presiunea pneurilor se modifică, TPMS emite o alertă. Limita de la care presiunea devine periculoasă poate fi setată manual.

Când roțile nu sunt în mișcare, sistemul întră în low-power mode. Conservă energia bateriilor și se “trezește” atunci când e nevoie. Un senzor costă 49,99 €, mai multe informații fiind disponibile pe site-ul Garmin.ad-01 cf-lg pd-02-lg sc-02-lgCatalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

1 Comment

  1. yamoco spune:

    Am montat senzorii. Sunt chiar utili dpmd vedere. Functioneaza OK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.