Pregătiri de călătorie: Vize în Asia Centrală și alte calcule
26/06/2019
Compresor aer vs. pompă. Ce să iau la mine?
27/06/2019

Scrambler, Speed Twin, Thruxton, Tiger. Motoboom te așteaptă la test (P)

Motoboom anunță flota de teste pentru 2019: Triumph Scrambler 1200, Speed Twin, Thruxton, Tiger 800, Tiger 1200. Motocicletele se află și pe lista noastră, așadar de-abia așteptăm să schimbăm impresii. 

Programările se fac la nr de telefon 0258 734 988 sau pe mail –  contact@motoboom.ro

Triumph Scrambler 1200 – este o motocicletă pe care-am așteptat-o cu mare interes. Suspensie cu cursă lungă, roată-față de 21, roți tubeless cu spițe, electronica de pe Tiger 800, totul bine-integrat într-o motocicletă clasică. Cum să nu fii curios? Motorul are un caracter aparte și trage de rupe, iar suspensiile… cele mai bune pe care le-am întâlnit la clasa asta. Unde mai pui că are de toate, de la moduri de mers la cruise control și butoane vizibile pe timp de noapte. Am ținut-o timp de o săptămă – citește impresiile noastre. Și am pus-o într-un test comparativ cu BMW R nineT Scrambler. Rezultatul, în curând. 

Triumph Speed Twin – un prieten care-a apucat deja s-o testeze mi-a zis că s-a îndrăgostit: frumoasă, motorul trage foarte bine, destul de comodă la drum lung. L-a încântat mai mult decât Scramblerul, actualul superstar al gamei heritage de la Triumph. Bonneville Speed Twin este un roadster de 1200 cmc, derivat din Bonneville. Și luând în calcul cuvântul “Speed”, ne dăm seama că accentul este pus pe performanță.  Numele Speed Twin apărea prima oară în 1938, și e clar că noul roaster Triumph păstrează multe elemente cu inspirație clasică. N-am apucat încă să-l testăm, dar e următorul pe lista noastră. 

Triumph Thruxton – cafe-racer? Așa trebuie să arate un cafe-racer. Semi-ghidoane, poziție sportivă, un look ce pune în valoare trăsăturile clasice ale motocicletei. La fel ca restul motocicletelor din gama heritage, Triumph Thruxton are la bază motorul de 1.200 cmc, dar look-ul este mult mai agresiv. Dar, totodată, elegant. Cumva, și Thruxton-ul ne-a scăpat anii trecuți. N-am reușit să ne dăm încă cu el, dar anul acesta are un loc deja stabilit în calendarul nostru. 

Tiger 800 – anul trecut a câștigat comparativul nostru din clasa adventure pentru că oferă cel mai bun mix din ambele lumi: ținută sportivă și totodată confortabilă pe stradă, comportament bun în off-road și pe drumuri fără asfalt. Reușește, cumva, să puncteze foarte bine la toate capitolele și este o motocicletă pe care cei de la Triumph au reușit s-o rafineze de la an la an. 

Tiger 1200 –  nava-amiral Triumph pe segmentul adventure, cu un motor de 1.200 cmc, gata de traversarea continentului. Când te urci pe o astfel de motocicletă simți chemarea drumului: Nordkapp, Magadan, Vladivostok, Alpi. Pune degetul pe hartă și ajungi acolo rapid și confortabil. Asta e impresia pe care mi-a lăsat-o Triumph Tiger 1200. 

Programările se fac la nr de telefon 0258 734 988 sau pe mail –  contact@motoboom.roCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.