Scrambler, Speed Twin, Thruxton, Tiger. Motoboom te așteaptă la test (P)
26/06/2019
Triumph Scrambler 1200 vs. BMW R nineT Scrambler. Test Comparativ
28/06/2019

Compresor aer vs. pompă. Ce să iau la mine?

Mă pregătesc intens de aventura mea de o lună în Asia Centrală, iar pe listă trebuie să includ un dispozitiv de umflat roțile în caz de… nici nu vreau să-i pronunț numele. Opțiunile ar fi următoarele: compresor moto 12v, compresor auto 12v, pompă de picior, capsule. Voi ce folosiți? 

Problema e următoarea: Africa Twin are anvelope cu cameră, așadar un kit minimalist cu șnur și capsule iese din discuție. În plus, n-ai voie cu capsule sub presiune în avion. A pățit-o un prieten. Așadar, trebuie să mă bazez pe compresor auto/moto sau pe pompă de picior. 

Compresorul moto – n-am găsit vreunul în stocul magazinelor din România, iar un prieten mi-a spus că se chinuie destul de mult să umfle o roată, în caz de nevoie. N-am testat, însă. 

Compresorul auto – unul pe la 100 de lei ar trebui să-și facă treaba. Cel puțin așa văd în review-urile magazinelor online. Este ceva mai voluminos ca un compresor moto, dar cântărește 1.2 kg, ceea ce nu e deloc mult. Am însă câteva rețineri: rezistă la șocuri? Stă într-un side-case de motocicletă, pe drumuri grele, nu într-un portbagaj de mașină. 

Pompă mecanică, de picior – e mică și compactă, nu prea are cum să se strice, dar inconvenientul e că… dai la pompă. Voi testa astăzi una să văd cât e de mare și cum funcționează. 

Voi ce alegeți?Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. Dorin spune:

    Eu am cu mine un spray cu spumă,bagi în roată și te ține până la prima vulcanizare. Nu știu cât te ajută,dar, ne-ai întrebat. Eu degeaba am pompă la mine, dacă am gaură în cauciuc și n-am cu ce s-o astup. Drum bun!

  2. Iulian spune:

    Dacă poti, scrie aici ce ai ales și de ce. Poate fi util pentru multi! Poate un review cand revii.
    Drumuri placute și fără incidente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.