Scrambler, Speed Twin, Thruxton, Tiger. Motoboom te așteaptă la test (P)
26/06/2019
Triumph Scrambler 1200 vs. BMW R nineT Scrambler. Test Comparativ
28/06/2019

Compresor aer vs. pompă. Ce să iau la mine?

Mă pregătesc intens de aventura mea de o lună în Asia Centrală, iar pe listă trebuie să includ un dispozitiv de umflat roțile în caz de… nici nu vreau să-i pronunț numele. Opțiunile ar fi următoarele: compresor moto 12v, compresor auto 12v, pompă de picior, capsule. Voi ce folosiți? 

Problema e următoarea: Africa Twin are anvelope cu cameră, așadar un kit minimalist cu șnur și capsule iese din discuție. În plus, n-ai voie cu capsule sub presiune în avion. A pățit-o un prieten. Așadar, trebuie să mă bazez pe compresor auto/moto sau pe pompă de picior. 

Compresorul moto – n-am găsit vreunul în stocul magazinelor din România, iar un prieten mi-a spus că se chinuie destul de mult să umfle o roată, în caz de nevoie. N-am testat, însă. 

Compresorul auto – unul pe la 100 de lei ar trebui să-și facă treaba. Cel puțin așa văd în review-urile magazinelor online. Este ceva mai voluminos ca un compresor moto, dar cântărește 1.2 kg, ceea ce nu e deloc mult. Am însă câteva rețineri: rezistă la șocuri? Stă într-un side-case de motocicletă, pe drumuri grele, nu într-un portbagaj de mașină. 

Pompă mecanică, de picior – e mică și compactă, nu prea are cum să se strice, dar inconvenientul e că… dai la pompă. Voi testa astăzi una să văd cât e de mare și cum funcționează. 

Voi ce alegeți?Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

2 Comments

  1. Dorin says:

    Eu am cu mine un spray cu spumă,bagi în roată și te ține până la prima vulcanizare. Nu știu cât te ajută,dar, ne-ai întrebat. Eu degeaba am pompă la mine, dacă am gaură în cauciuc și n-am cu ce s-o astup. Drum bun!

  2. Iulian says:

    Dacă poti, scrie aici ce ai ales și de ce. Poate fi util pentru multi! Poate un review cand revii.
    Drumuri placute și fără incidente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.