Zece motocicletele care nu se vor demoda niciodată
09/04/2014
VIDEO Pot 8 km/h face diferența?
10/04/2014

Pregătiri intense pentru Motocross Cup. Începe sezonul 2014

Circuitul pentru prima etapă Motocross Cup este deja gata. Startul se va da pe 26 aprilie în comuna Prundu din Giurgiu.

Trei săptămâni au mai rămas până la startul sezonului Motocross Cup 2014. Între timp, organizatorii – Top Cross TCS și Dual Racing Team – s-au ocupat de pregătirea circuitului și au creat un canal de YouTube dedicat, unde veți găsi materiale video de la fiecare etapă.

De pregătirea circuitului de la Prundu s-a ocupat Adrian Răduță, cel mai mare specialist în astfel de „lucrări“ din România. „Înaintea concursului va mai fi nevoie doar de câteva retușări”, spune sportivul. Ca suprafață, circuitul de la Prundu amestecă un pământ nisipos, special adus aici, cu pământul mai tare din zonă, astfel încât piloții vor rula pe un teren relativ moale, care rezistă totuși la precipitații de 15-20 l/m2, noroiul producându-se doar de la 40-50 l/m2. Dar, cum nu sunt așteptate ploi în perioada desfășurării competiției, organizatorii plănuiesc să pună la treabă două pompe de mare capacitate, prin care vor curge aproximativ 500.000 de litri de apă, tocmai pentru ca praful să nu se formeze pe circuit.

Prima etapă Motocross Cup 2014 va avea loc peste trei săptămâni.

„La fiecare ploaie, pe dealul unde este construită o mare parte a circuitului se scurge foarte mult pământ, dar am reparat totul, am luat trambulină cu trambulină, am reparat valurile și am adăugat o săritură înaintea lor”, spune Adrian Răduță, care după atâta muncă cu utilajele grele va merge în acest weekend în Turcia, în etapa a doua a Campionatului Est European de Motocross. În acest moment, Răduță se află pe primul loc în clasamentul provizoriu.

„Pentru 2014, preocuparea noastră rămâne pregătirea circuitelor în cele mai bune condiții, în așa fel încât acestea să asigure securitatea piloților și calitatea generală a organizării”, afirmă Ciprian Popescu, din partea Dual Racing Team.

Un alt succes pentru Motocross Cup 2014 este atragerea unui nou partener – Hornbach – lanț de magazine specializate în materiale de construcții.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.