Pregătiri intense pentru Motocross Cup. Începe sezonul 2014
09/04/2014
24.000 de km… pe un scuter cu ataș. Din Londra până la Rio
10/04/2014

VIDEO Pot 8 km/h face diferența?

„Mersul mai încet nu te omoară. Tu decizi ce viteză ai, dar legile fizicii decid dacă trăiești sau mori. 8 km/h pot face diferența“, așa sună mesajul unei campanii făcute în Australia pentru a-i convinge pe motocicliști s-o lase mai ușor. De acord? Iar dacă răspunsul este afirmativ, vei ține cont de asta la următoarea ieșire?

Campania a fost lansată acum doi ani, dar a redevenit viral zilele trecute, așadar ne-am gândit s-o readucem și noi în discuție. Urmărind comentariile australienilor la clipul de pe YouTube am observat foarte multe păreri contra. Mulți afirmă că sunt bani cheltuiți degeaba, că este o campanie „anti-motocicliști“ și că ar trebui făcute campanii care să-i convingă pe șoferi să fie mai atenți.

Tu ce părere ai? Este corectă concluzia polițistului? Pot 8 km/h face diferența sau trebuie să interpretăm morala „în spirit“ și nu ad litteram? Iar dacă ești de acord, aplici asta în mersul zilnic? Care este viteza ta „de siguranță“?

Ca să ne facem o idee clară, propun să răspundem sincer la două întrebări:

[poll id=”41″]

[poll id=”42″]

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. Lucian spune:

    8km/h pot face diferenta in acest caz particular dar nu este o regula general valabila, sunt mai multi factori care contribuie (stiu ca este un caz ipotetic dar acei 8km/h putea sa ii piarda doar daca frana mai bine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.