Marc Marquez face istorie. Un nou titlu mondial
12/10/2014
Motoraid de toamnă: Istanbul
13/10/2014

N-ai opt clase, nu iei permisul. Păreri?

Nu ai voie să te prezinți la examen dacă n-ai absolvit opt clase sau dacă ai fost condamnat definitiv. Așa sună o propunere inițiată de un grup de parlamentari.

Ideea obținerii permisului de conducere doar dacă ai cel puțin opt clase revine în discuție. Zece deputați și senatori au inițiat, în mai, o propunere de lege pentru modificarea codului rutier, potrivit căreia „nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obținerea permisului de conducere persoana care nu a absolvit învățământul primar și învățământul secundar inferior sau gimnazial, precum și persoana care a fost condamnată definitiv pentru o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice sau pentru o infracțiune de omor, lovire sau vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulație“. Cam așa sună legea, care poate fi consultată pe site-ul Camerei Deputaților.

Motivul? „În ultima perioadă, în România, mulți participant în trafic, analfabeți, au obținut premise de conducere, având ca urmare instalarea corupției în sistemul de examinare pentru obținerea permisului de conducere și în final producerea unor accidente foarte grave din necunoașterea legislației“, spun inițiatorii.

Potrivit gândul.info, proiectul a primit aviz negativ de la Guvern și de la Comisia de Apărare a Senatului. Camera deputaților este for decizional.

Nu este prima oară când se află în dezbatere parlamentară această idee. În 2010, senatorul UDMR Fekete Andras Levente propunea același lucru.

[poll=”44″]

 2 Comments

  1. T.C spune:

    POVESTEA ASTA SE INTAMPLA DE FOARTE MULT TIMP.sUNT O GROAZA DE CIORI ANAFABETE CARE AU PERMIS , SI CARE SE CRED REGI PE SOSESA.DAR OARE CHIAR CREDETI CA SE VA SOPA FENOMENUL?
    SUNTEM IN ROMANIA!!!- SA NU UITAM ASTA!!!

  2. Dan spune:

    Din cate stiu invatamantul minim obligatoriu in Romania este de 10 clase. A conduce o masina este o mare responsabilitate fata de ceilalti.Civilizatie fara carte nu prea am vazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.