Honda Rebel 500 a devenit și mai cool pentru 2020
07/11/2019
Husqvarna Norden 901 e cea mai frumoasă motocicletă adventure
08/11/2019

Noul BMW S1000XR. Mai ușor, mai agresiv

Dar fără ShiftCam, spre surprinderea multora. BMW a lansat noul S1000XR la EICMA. Era timpul pentru o schimbare, iar BMW spune că a făcut din noul S1000XR o motocicletă mai bună în fiecare aspect. 

Motorul provine de la noul S1000RR, lansat anul trecut. Dar, spre deosebire de motocicleta de curse, nu are tehnologia ShiftCam – ce modifică intervalul de deschidere a supapelor de admisie și contribuie la mai mult cuplu pe toată plaja de turații. Puterea rămâne la fel – 165 de cai, iar BMW spune că motorul a fost îmblânzit și setat astfel încât să ofere cuplu liniar pe toată plaja de turații. 

Noul BMW S1000XR este mai ușor: 5 kg de la motor, basculă mai ușoară, evacuare mai ușoară. În total, cu 10 kilograme mai ușor față de versiunea precedentă. Noul XR are 226 de kg cu plinul făcut. 

Mai sunt câteva modificări la nivel de cadru și ergnomie și suntem nerăbdători să vedem cum se simte motocicleta pe stradă. 

Dar până atunci trebuie să amintim de design. Noul S1000XR e mai agresiv, cu unghiuri ascuțite și cu un far LED simetric, ce ne amintește de RR și cu două panouri laterale ce accentuează silueta sportivă. 

Am analizat îndeaproape noul S1000XR la EICMA, Milano. Prima impresie, în filmul de mai jos. Poate fi văzut direct aici sau pe canalul de YouTube DriveMag Riders. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.