Painttless
PainTTless, frumusețe din orice unghi
20/05/2013
Putin
Politicienii stau călare pe motoare
21/05/2013

Cum merg pregătirile pentru etapa Motocross Cup de la Ciolpani

pregatire circuit prundu

Organizatorii Motocross Cup sunt în toi cu pregătirile pentru etapa de la Ciolpani, care va avea loc în acest weekend. Vor fi folosite buldozere speciale, sistem de irigaţie pentru circuit şi gazon pentru spectatori.

Cu două săptămâni înainte de fiecare competiţie, are loc pregătirea la brut a circuitului pe care se va alerga: repararea rampelor, a aterizărilor, a taluzurilor, care se degradează relativ repede, în urma antrenamentelor intensive ale sportivilor.

Circuitul de la Ciolpani, cel pe care sâmbătă, 25 mai se va alerga a doua etapă a Motocross Cup, a avut deja parte de acest tratament, fiind în prezent închis, pentru ca începând de miercuri, Adrian Răduţă să execute finisările. Astfel, sportivul va utiliza o cupă de taluzare, urmând ca rezultatele cele mai vizibile să fie pe secţiunea de valuri, care vor deveni mult mai rotunde, pierzând din aspectul agresiv, ce poate fi intimidant pentru unii piloţi. Totodată, de joi, circuitul va fi udat în mod constant, cu un sistem de irigare, pentru a se împiedica apariţia prafului.

Zona de start beneficiază de un balast nisipos ce include şi piatră, pentru ca apa să se filtreze şi să nu existe băltoace care pot pune în pericol siguranţa piloţilor. Nici spectatorii nu au fost uitaţi, fanii motocrosului putând urmări manşele din spaţii foarte bine delimitate şi securizate, de pe un gazon pregătit de echipa Top Cross TCS. Nu în ultimul rând,dacă anul trecut, precipitaţiile abundente au dus la anularea cursei din motive de siguranţă, pentru sâmbătă sunt prognozate 29 º Celsius şi cer senin.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.