pregatire circuit prundu
Cum merg pregătirile pentru etapa Motocross Cup de la Ciolpani
20/05/2013
hamilton
Hamilton: „Ce face Marquez e ireal“
21/05/2013

Politicienii stau călare pe motoare

Putin

Chiar dacă ai crede că delegațiile oficiale ale demnitarilor sau negocierile alianțelor nu au nicio legătură cu mersul pe două roți, politicieni importanți din lumea întreagă și-au arătat pasiunea pentru motociclete și s-au lăsat fotografiați în șa.

Ce au în comun George W. Bush, Vladimir Putin sau Călin Popescu Tăriceanu, dincolo de statutul lor de politicieni ? Pasiunea pentru motociclete, mai ales dacă sunt Harley-Davidson.

scwatz

Schwarzenegger susține motocicletele eco. Totuși, are o măgăoaie de Harley

Fără să renunțe la costum, fostul președinte al Americii, George W. Bush a pozat pe motocicletă în 2006, la un eveniment dedicat educației, în Indonezia. Același gest l-a făcut la o altă vizită oficială, când, înainte de as discuta chestiunile economice, președintele s-a lăsat fotografiat în timp ce călărea o motocicletă. Deși fostul președinte american a fost surprins pe motocicletă doar în vizitele oficiale, în 2007, când a primit la Casa Albă membri ai clubului de motocicliști Rolling Thunder.

Și predecesorul lui Bush, Bill Clinton, a călărit în fața presei un Harley-Davidson al poliției americane, încă din 1992. Apariția de atunci nu este, însă, singura care leagă numele primului președintelui democrat de motoare. În 2008, Centrul prezidențial Clinton din Little Rock (centru care include o bibliotecă, un muzeu și o universitate) a găzduit „Art of the Chopper”, o expoziție de 30 de motociclete artizanale din America.

Alte două nume importante de politicieni motocicliști sunt Ann Richards, guvernator al Texas-ului, care și-a obținut permisul de conducere la 60 de ani, și Ben Nighthorse Campbell, senator care a militat puternic pentru drepturile motocicliștilor. Dintre toți, Dave Zien este singurul politician care a reușit performanța de a fi introdus ca motociclist în hall of fame.

Schwarzenegger, guvernatorul HOG

Tariceanu

Calin Popescu Tăriceanu este fan Harley-Davidson.

Din rândul guvernatorilor, însă, cel mai cunoscut rămâne cel al Californiei: Arnold Schwarzenegger. Este fan Harley-Davidson, motociclete pe care a petrecut clipe frumoase dar a și luat câteva trânte. După ce, în 2001, s-a ales cu șase coaste rupte în urma unui accident, cinci ani mai târziu el s-a ciocnit din nou de un autoturism. „Niciodată nu am jucat după reguli”, ar fi declarat Arnold Schwarzenegger după accident, potrivit site-ului usatoday.com, recunoscând că a fost foarte norocos că a scăpat cu viață.

Trendul șefilor de stat călare pe motociclete nu se păstrează doar în America, ci face înconjurul lumii, până în Rusia. Vladimir Putin, pe vremea când era premier, în 2010, și-a făcut apariția pe un Harley-Davidson Lehman Trike. Putin a participat în Ucraina, la o întâlnire a motocicliștilor ruși și ucrainieni.

De departe, cel mai pasionat politician motociclist de la noi este Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a investit în 2009, 700.000 de euro în primul showroom Harley-Davidson din România, la București. În 2010, Tăriceanu a deschis un al doilea showroom Harley-Davidson, la Constanța. Pe fondul scăderii cu 50% a vânzărilor de motociclete Harley pe piața locală, acesta a fost închis, însă, după numai câteva luni de funcționare.

Harley-Davidson nu înseamnă pentru politicianul român numai o afacere. Călin Popescu-Tăriceanu deţine în colecţia sa un motor fabricat în Milwaukee, încă dinainte să devină importator oficial, iar pasiunea lui merge mai departe de atât. În 2011, Tăriceanu s-a ocupat de organizarea la Sibiu a unei întâlniri a motocicliștilor posesori de Harley-Davidson, unde fostul premier a mers împreună cu soția sa.

[nggallery id=72]

Sursa Foto: AP Photo, Reuters, The White House – George W. Bush1 Comment

  1. Leonor spune:

    Finally i quit my day job, now i earn a lot of money
    online you should try too, just search in google –
    slabs roulette system

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.