Concorso D’Eleganza Villa D’Este. Flamboyance in motion
02/06/2015
Mihai Barbu a plecat iar. Cu Oana, Vladimir și Zair
03/06/2015

Isle Of Man TT 2015 – Nebunia a început

Săptămâna aceasta a început concursul Tourist Trophy de pe Insula Man, cea mai periculoasă cursă stradală din lume. Desfășurat pentru prima dată în 1907 și ajuns acum la ediția cu numărul 101, concursul este un magnet pentru piloții și spectatorii dependeți de viteză. 

John McGuinness are anul acesta șansa de a egala recordul legendarului Joey Dunlop. Dunlop, decedat în anul 2000 în timpul unui concurs și cunoscut și pentru implicarea ca voluntar în orfelinatele din România, deține recordul la TT cu 26 de curse câștigate. Totuși, pentru a ajunge la performanța lui Dunlop, John McGuinness trebuie să câștige toate cele cinci curse principale din acest an. Câștigarea tuturor curselor principale (superbike, supersport, superstock, lightewight, senior sbk) de către același concurent a mai fost realizată în 2010 de Ian Hutchinson.IOM TT 2014

Câștigarea tuturor curselor nu va fi o sarcină deloc ușoară, având în vedere numărul și calibrul pretendenților la podium. Michael Dunlop și Gary Johnson vor continua duelul de anul trecut. Lor li se va alătura neozelandezul Bruce Anstey, cel care deține recordul actual pentru cel mai rapid tur, 17 min 6.682s (viteza medie: 212, 913km/h), record realizat anul trecut în timpul cursei de Superbike. Dacă recordul pentru cel mai rapid tur este “oficial”, tot Anstey deține și un record “neoficial”: viteza maximă la sfârșitul linei drepte de la Sulby a fost de 332km/h la calificările din 2006. Viteza a fost înregistrată de echipamentul motocicletei (Suzuki GSX-R 1000), nu de organizatori, de aceea nu este considerat record oficial.

Favoritul publicului, simpaticul cu favoriți Guy Martin se află la ultima participare la acest concurs. Cel puțin aceasta a fost declarația lui de la începutul sezonului. Pendulând între repararea camioanelor și platoul de televiziune, Guy nu își va dezamăgi fanii. Anul acesta va exploata potențialul motocicletei BMW S1000RR pregătită de echipa Tyco.Guy Martin

Programul curselor:

După ce sesiunea de antrenamente de luni a fost anulată, superbike-urile au început să facă spectacol marți seara pe circuitul stradal. De miercuri au loc sesiunile de calificare, iar cursele încep la sfârșitul săptămânii.

Sâmbătă, 6 iunie

Superbike Race1 – 6 tururi

Sidecar Race 1 – 3 tururi

Luni, 8 iunie

Supersport Race 1 – 4 tururi

Superstock Race – 4 tururi

Miercuri, 10 iunie

TT Zero Challenge Race – 1 tur

Supersport Race 2 – 4 tururi

Sidecar Race 2 – 3 tururi

Vineri, 11 iunie:

Lightweight Race – 3 tururi

Senior Superbike Race 2 – 6 tururi

Cursele nu vor fi transmise live, dar poți urmări rezumate online, pe ITV4. Playerul ITV ar putea fi o soluție.

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.