Record pentru cel mai lung burnout
14/03/2016
Honda pregătește un nou Dominator
16/03/2016

Honda va lansa o nouă motocicletă bazată pe Africa Twin

“Africa Twin Adventure Sports Concept” se numește modelul care va fi văzut pentru prima dată săptămâna aceasta. El va fi expus în weekend la Osaka Motorcycle Show.

Cea de-a 32-a ediție a Salonului Moto de la Osaka va debuta sâmbătă, 19 martie. Honda a anunțat care sunt atracțiile cu care se va prezenta. Printre ele se numără și un concept intitulat “Africa Twin Adventure Sports Concept”. Va fi un model nou, despre care au declarat că “va duce spiritul aventurier al lui CRF1000L Africa Twin la un nou nivel”.

Ce înseamnă acest “nou nivel” nu știm deocamdată, dar putem să presupunem. O ipoteză ar fi prezentarea unui concept cu stil Dakar, orientat spre aventură extremă, cu un rezervor mai mare, șa înaltă, alte suspensii și protecții ale carenelor. O altă variantă ar fi în cealaltă direcție, adică o abordare spre o utilizare stradală: pneuri pentru asfalt și sistem de bagaje pentru turism.

CRF1000L_Africa_Twin-crfdakar

Să ne reamintim că atunci când a fost prezentat pentru prima dată CRF1000L sub formă de concept, acesta a venit cu numele de “True Adenture”. A fost prezentat la același Salon de la Osaka, îar în câteva luni a început fabricarea în serie. Rămâne să vedem ce înțelege Honda prin “Adventure Sports”. Cu alte cuvinte, noul concept se va adresa clienților care au în gând Ducati Multistrada (sportivitate pe asfalt), sau celor care au în vedere gama Adventure de la KTM (orientare spre off-road)?

Anul trecut la același Salon de la Osaka, Honda a prezentat conceptul CRF250F Rally, care avea motorul și cutia de viteze de pe CRF250L, dar carenaj ca la CRF450 Rally. Dacă și în cazul lui CRF1000L se va aplica același tratament, vom avea o africană cu aer de Dakar, așa cum și-au dorit fanii încă de la început.

Oricum, până în weekend vom afla, iar speculațiile vor înceta. Și să sperăm că de la prezentarea conceptului și până la intrarea în producție nu va dura prea mult.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.