BMW S 1000 R 2014. Supernaked de 160 CP
05/11/2013
VIDEO Polițiștii au talent. Exemplu de măiestrie
06/11/2013

Harley-Davidson Street 750 & 500. De categorie ușoară

Harley Davidson a prezentat două modele noi – Street, cu motorizare de 750, respectiv 500 cc primele modele pe șasiu nou după 13 ani.

Harley Davidson Street 750 și Street 500 vor fi incluse în segmentul Dark Custom și sunt primele modele construite de Harley-Davidson pe un șasiu nou după 13 ani. Totodată, sunt primele motociclete „mici“ construite după câteva decenii.

Ambele motociclete sunt propulsate de motoare V-Twin răcite cu lichid. Motoarele sunt noi-nouțe și poartă numele Revolution X, iar cei de la Harley spun că sunt perfecte pentru străzile aglomerate. Aceștia mai adaugă că șasiul este îngust, șaua este jos iar noua suspensie este pregătită să facă față gropilor.

harley-davidson street (1)

Modelele Harley Davidson Street nu sunt fabricate în Milwaukee, S.U.A., ci în India. Iar americanii insistă pe faptul că motocicletele sunt niște Harley adevărate. Pentru asta, evacuarea a fost testată în Wisconsin pentru a scoate binecunoscutul sunet, iar finisajele sunt premium.

Alte motociclete prezentate la EICMA:

BMW S 1000 R – Supernaked de 160 cp

Ducati Monster 1200 și 1200S

Yamaha MT-07. O nouă față a întunericului

Designul vine din stradă, spune Harley-Davidson. Ambele motociclete au un look minimalist, iar negru este culoarea dominantă. Neagră este și evacuarea, pentru prima oară după un Cafe Racer lansat în anii 70 și tot de la Cafe Racer este inspirat și parbrizul.

Cele două Harley-Davidson Street fac parte din strategia Harley-Davidson de a intra pe noi segmente de piață. Motoarele de cilindree mică și producția în India nu prea seamănă cu ce ne-au învățat americanii până acum. Iar asta se reflectă și în preț.

În România, din 2015

Potrivit reprezentanților Harley-Davidson din România modelele, anunțate deocamdată ca un concept, vor fi propuse pieței americane, indiene și câtorva țări selecte din Europa. Vor fi dispoibile în a doua jumatate a anului 2014. Celelalte piețe vor primi modelele de serie odată cu generația de motoare 2015. Prețul pentru variantele de serie europeană încă nu sunt cunoscute.

[nggallery id=109]

Fișă tehnică Harley-Davidson Street:

Motor – 749 cc, Revolution X, răcit cu lichid, V-Twin 60
494 cc, Revolution X, răcit cu lichid, V-Twin 60
Transmisie: 6 trepte, curea
Evacuare 2 în 1
Frâne: un singur disc pe față, unul pe spate
Roți: 17 – față, 15 – spate
Ampatament: 151 cm
Masă cu plinurile făcute: 217 kg

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

5 Comments

  1. […] așa de tradiționaliști încât un model cu adevărat nou iese o dată pe deceniu. De exemplu, Street 750 este prima motocicletă construită de Harley-Davidson pe șasiu nou după 13 de ani. În rest, […]

  2. […] nu e singura. În noiembrie, anul trecut, americanii lansau două motociclete de cilindree mică: Street 750 și Street 500, primele modele pe șasiu nou după 13 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.