James Dean și motocicletele sale
06/02/2015
Yamaha VMax Carbon. Ediție aniversară
07/02/2015

Gas Gas suspendă producția

Firma spaniolă are probleme. Încercarile de a returna debitele și de a rezolva celelalte problemele financiare au dus la suspendarea temporară a producției. Este un moment dificil pentru liderul motocicletelor de trial.

Spaniolii de la Gas Gas fabrică și vând motociclete din 1985. Au început cu modelele de trial, din 1989 au lansat motociclete enduro și cross,iar quad-uri din 2002. Sunt cunoscuți pentru calitatea produselor, pentru cercetările continue și pentru dezvoltarea tehnologică. Majoritatea motocicletelor se fabrică manual la uzina Gas Gas din Salt (lângă Girona), în Spania.

Yariv Gilat, președintele Gas Gas, a declarat că are nevoie de timp pentru a rezolva problema cu debitele bancare. Măsura de suspendare a producției – care nu este definitivă deocamdată – se referă atât la motociclete, cât și la piese de schimb. Gilat mulțumește partenerilor (furnizori, importatori, distribuitori) pentru înțelegere și susținere și îi roagă să aibă răbdare.

Situația se va schimba la mijlocul lunii februarie, când este așteptată o finanțare din partea guvernului catalan. 24 de milioane de euro sunt necesari pentru ca Gas Gas să poată păstra producția de 9000 de motociclete pe an. Un plan de restructurare a fost elaborat de firmă împreună cu creditorii. Gilat a precizat că “trebuie să găsim o soluție de lungă durată pentru a putea evita falimentul”.Gas Gas Raga 1

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.