Yamaha MT-09 Adventure – va intra în producție?
12/09/2016
Transfăgărășanul, mândru și frumos. Cu Triumph Tiger 800 XCX VIDEO
14/09/2016

BMW C evolution – scuterul electric cu acumulatori de mașină

BMW Motorrad a anunțat un nou model de scuter electric. Se numește C evolution Long Range, va debuta în octombrie la Paris Motor Show și folosește acumulatorii litiu-ion ce se găsesc și pe BMW i3.

Actuala versiune a scuterului C evolution folosește acumulatori de 60 Ah. Viitoare versiune Long Range va avea acumulatorii litiu-ion de 94 Ah. Acest lucru se traduce printr-o autonomie crescută cu 56%, respectiv de la 100km la 160km. Pentru vânzare se va păstra și actualul model, dar numai pentru piața europeană, unde îndeplinește normele pentru a fi condusă cu permisul categoria A1.

Acumulatori mai mari nu înseamnă numai o autonomie sporită, ci și mai multă putere. C evolution Long Range are o putere de 19kW (26cp) pe modul continuu – adică cu 8kW (11 cp) mai mult decât modelul predecesor – și un vârf de 35kW (48cp). Pe drumurile în pantă și pe frânare, un sistem inteligent valorifică energia transmisă de roți. Frânele sunt, evident, cu ABS, are ca standard lumină pentru zi cu LED, semnalizatoare cu LED, moduri de pilotaj, mod de mers înapoi, sistem de control al cuplului (Torque Control Assist – TCA). Viteza maximă este limitată electronic la 129km/h.

Alte modificări se referă la cablul și sistemul de încărcare, ce permit un timp mai redus, echipamentele ce se oferă opțional (ca prinderea pentru smartphone) și combinațiile de culori. Ambele versiuni ale noului C evolution (cea standard pentru Europa și Long Range) se vor găsi îmbrăcate în combinațiile Ionic Silver metallic / Electric Green sau Blackstorm metallic.

the-new-bmw-c-evolution_01 the-new-bmw-c-evolution_02 the-new-bmw-c-evolution_03 the-new-bmw-c-evolution_04 the-new-bmw-c-evolution_05 the-new-bmw-c-evolution_06 the-new-bmw-c-evolution_07 the-new-bmw-c-evolution_08 the-new-bmw-c-evolution_09 the-new-bmw-c-evolution_10 the-new-bmw-c-evolution_11 the-new-bmw-c-evolution_12Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.