BMW C evolution – scuterul electric cu acumulatori de mașină
13/09/2016
BMW G310R – Abordabil, dar nu ieftin
15/09/2016

Transfăgărășanul, mândru și frumos. Cu Triumph Tiger 800 XCX VIDEO

“Have to put Romania on my map for the next trip”. “That road looks amazing”. Sunt câteva reacții pe care le-am primit după ce am publicat acest film. 

Transfăgărășanul nu mai are nevoie de prezentări. Dacă te duci în timpul săptămânii, vei vedea mai mulți motocicliști din Cehia și Slovacia decât din România. Cu steagul prins pe topcase, savurează fiecare viraj de la Capra la Bâlea Cascadă și înapoi. Cei mai inspirați se cazează cât mai aproape de vârf și se bucură de drumul din munți la apus sau la răsărit, când turistul zgomotos mănâncă mici pe la vreo pensiune. Când bâlciul de la Bâlea Lac se închide.

Culorile norilor de la apus sunt imposibil de redat în cuvinte. Felul în care se ridică ceața, aerul. Trebuie să fii acolo ca să le simți.

În ultimii ani am văzut câteva pasuri de munte. De la Stelvio și Gavia, în Alpi, la Jvarii Pass din Marele Caucaz. Dar Transfăgărășanul încă reușește să mă impresioneze. Nu neapărat prin peisaj, nu prin altitudine. Nu prin faptul că e românesc. Ci prin viraje. Este un drum pe care poți să te dai. Acele de păr nu sunt formate din unghiuri ascuțite, ca-n cazul Passo dello Stelvio. Drumul nu e îngust ca pe Gavia.

Ai o bandă lată, numai a ta, care te duce cu capul în nori.

Filmul a fost realizat pentru DriveMag Riders, o publicație în limba engleză. Dacă-ți place, apasă butonul „subscribe”. Camera: Ionuț Ivana. Editor video: Adi Popescu.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.