Dainese și AGV prezintă noile echipamente racing. AGV Pista R și Dainese Mugello R D-air
09/09/2016
BMW C evolution – scuterul electric cu acumulatori de mașină
13/09/2016

Yamaha MT-09 Adventure – va intra în producție?

În această toamnă, fanii segmentului ADV așteaptă cu nerăbdare noutăți despre noua Yamaha MT-07 Tenere. Însă un filmuleț din Japonia ne arată în detaliu o motocicletă de teren bazată pe MT-09. Va intra acest model în producția de serie?

Săptămâna trecută, când am realizat un test comparativ cu BMW F800GS și Triumph Tiger 800 XCx, ne gândeam că oferta în clasa medie din segmentul adventure este foarte limitată. Discutam și despre viitoarea Yamaha Tenere, care este așteptată la saloanele din această toamnă, dar care – bazându-se pe motorul lui MT-07 – nu va putea rivaliza cu GS și Tiger decât la preț, nu și la performanțe.

Iată însă o filmare cu un model pregătit pentru teren ce se bazează pe motorul lui MT-09, nu pe cel de la MT-07. Acest tricilindru (vezi testul cu Yamaha MT-09 Tracer), care ne-a impresionat plăcut, îmbracă forma unei motociclete cu roți spițate, ce e capabilă să meargă pe orice teren. Clipul a fost realizat cu ocazia promovării unei firme ce produce echipamente de protecție, iar pilotul (Jun Mitsuhashi) e un veteran al raliului Paris-Dakar.

În principiu, nu ar trebui să fie greu pentru Yamaha să realizeze un adventure pe baza lui MT-09. Ar fi nevoie doar de alte suspensii, o ranforsare a cadrului, un rezervor mai mare și un parbriz pentru a face o motocicletă ce poate fi competitivă în acest segment. Cu motorul de 115 cai, echipată cu sisteme electronice (TC, moduri de pilotaj – inclusiv un mod enduro) și maxim 200kg la plin ar fi ceva ce multă lume și-ar dori.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.