2016 Kawasaki Versys 1000 Test Ride VIDEO
06/09/2016
LIGHTNING LS-218, test pe stradă: Superbike-ul bipolar
08/09/2016

Triumph Tiger 800 XCX vs. BMW F800GS. Test comparativ

Am pus noul Triumph Tiger 800 XCX față în față cu BMW F800GS ca să vedem care este cel mai bun adventure-touring de clasă medie. După sute de km pe asfalt și în off-road am ales un câștigător. Pe care-l puteți afla din filmul de mai sus. 

Ambele au roată de 21 inch pe față, ambele au șasiu similar și ambele au aceeași greutate și protecție la vânt. Dar există și o mare diferență unde, de fapt, e cheia acestei confruntări. Motorul. Triumph-ul vine cu trei cilindri în linie, în timp ce F800GS este dotat cu clasicul bicilindru. Acesta, precum și câteva detalii ce țin de geometrie – ampatament, unghiul furcii, poziție, fac diferențele dintre cele două motociclete.

Noi le-am luat la plimbare și am vizitat unele dintre cele mai frumoase cătune din România. Peste deal de culoarul șerpuit Rucăr-Bran (o șosea de vis dacă nu e aglomerată), asfaltul se termină și începe pietrișul. Drumurile urcă până la peste 1.000 de metri și te duc la piciorul Pietrei Craiului.

Dar să ne întoarcem la motoare. Tigerul a fost echipat cu anvelope Continental TKC 80 – anvelope renumite pentru calitățile enduro, iar F800GS cu Michelin Anakee II – 80% de stradă. Dar chiar și așa, ne-am dat seama de calitățile acestor două motociclete.

Triumph Tiger XCX a fost luat de la Motoboom, în timp ce BMW F800GS face parte din flota de teste BMW Motorrad România.

Urmărește și KAWASAKI VERSYS 1000 TEST RIDE , un alt film care nouă ne place foarte mult.

Așadar, să vedem cine-i mai bun.

Clipul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube DriveMag Riders.  Te invităm să te abonezi. Canalul este recent-lansat, dar în fiecare săptămână venim cu astfel de producții. Fiind adresat și celor din afara României, vorbele sunt în limba engleză.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. Emily spune:

    Wait, I cannot fathom it being so strhtgaiforward.

  2. Marius spune:

    Salutare! E minunat ca am gasit romani care sa compare cele doua motoare de care chiar sunt interesat. in sfarsit ma bucuram , dar ce sa vezi romanii nostri vorbesc doar engleza. Uite ca eu nu prea stiu engleza , de ce trebuie sa fiu in Romania condamnat pentru treaba asta? N-am inteles nimic din comparatia facuta. Va multumesc (ironic evident ) ca ne ajutati si pe noi romanii sa comapratia si concluziile voastre .
    In regula , doriti vizionari internationale , va inteleg , dar era chiar asa greu sa faceti o versiune si pentru fratii vostri din casa in care traiti ? RUSINICA !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.