Honda City Adventure – noi detalii despre scuterul de teren
05/09/2016
Triumph Tiger 800 XCX vs. BMW F800GS. Test comparativ
08/09/2016

2016 Kawasaki Versys 1000 Test Ride VIDEO

Pleci din oraș după prânz și încerci să fugi cât mai repede pe autostradă. Cu fiecare kilometru care trece, ești mai departe de birou și mai aproape de libertate. Apusul te prinde pe un drum secundar, virajat. Ridici viziera să simți aerul curat și să auzi mai bine motorul. Priveliștea din fața ochilor te face să te oprești și să adulmeci mirosul sfârșitului de august. Dimineața te vei trezi într-un loc unde n-ai mai fost și vei continua aventura. 

Așa arată pentru mine o călătorie de weekend cu motocicleta. Așa a început și testul cu Versys 1000, sport-tourer-ul cu poziție înaltă de la Kawasaki.

Cu un motor de 1043 cmc împrumutat de la Z1000, protecție la vânt și spațiu suficient pentru pasageră și bagaje, dar fără să fie prea lat și foarte greu, Kawasaki Versys 1000 are alura unui all-rounder veritabil. De altfel, numele “Versys” vine de la versatilitate.

Dacă privești cu atenție elementele care alcătuiesc această motocicletă, vei observa lipsa unor etrieri radiali Brembo, lipsa suspensiilor dinamice, controlate electronic… în fine, lipsa arealului tehnologico-electronic ce apare pe motocicletele de top din această casă. Dar fără să ofere o dinamică de sportivă, motocicleta Kawasaki satisface nevoile de sportivitate și siguranță ale motociclistului obișnuit și vine cu un preț bun: 12.150 de euro. Ceea ce e poate, mai important.

Dar despre dinamică, motor, ce ne-a plăcut și ce nu, în clipul de mai jos. Vorbele sunt în engleză pentru că filmul este făcut de echipa DriveMag Riders și se adresează și celor din afara României. Așadar, faceți abstracție de accentul est-european-oltenesc și urmăriți acel apus magic pe care noi l-am prins pe drumul spre Tulcea. Și apăsați butonul “subscribe” pentru că avem povești tare frumoase în pregătire.  Clipul poate fi urmărit și direct pe YouTube, unde găsiți și alte filme DriveMag Riders. 



Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.