Cu babele la nămol. Valsul Dunării pe motocicletă – partea II VIDEO Special
04/04/2016
Husqvarna confirmă: conceptele Vitpilen și Svartpilen vor intra în producție
05/04/2016

Apple are în plan o motocicletă electrică

“Project Titan” este numele grandiosului proiect cu care Apple vrea să intre pe piața moto. Firma fondată de Jobs a angajat inginerii ce au realizat primul model electric Harley-Davidson.

Nu numai Google e interesat de piața auto-moto, ci și colosul Apple. Așa că a decis să investească în resurse umane făcând oferte generoase celor mai buni specialiști de la Mission Motors, care au și acceptat propunerile. Mission Motors e compania fondată în 2007 ce a lansat MissionEVT (Electric Vehicle Technology). Pe această tehnologie se bazează mai multe motociclete, de la primul model electric fabricat de Harley-Davidson (LiveWire), până la cele care participă la Isle of Man TT (Clasa Zero) unde fac circuitul cu o medie de 190km/h.

La Mission Motors era în studiu avansat și o nouă metodă de propulsie electrică. Însă “migrarea” inginerilor către Apple pune acest start-up în dificultate. Impasul este atât de serios, încât a fost făcut anunțul că începând cu luna mai își va închide ușile din cauza “lipsei de personal”.

Mission R

Motocicleta electrică ce va fi pregătită de Apple va avea cel mai probabil numele de iMoto. Baza de plecare o constituie motocicleta Mission R. Pe lângă motorul electric, modelul era echipat cu furcă inversată Öhlins cu jambe de 43mm, monoamortizor de aceeași marcă, (complet reglabile), basculă de aluminiu, frâne Brembo și jante Marchesini.

În locul cadranelor tradiționale de bord, va fi o interfață cu ecran tactil de mare rezoluție. În mod sigur, motocicleta va avea navigator cu GPS sau Bluetooth. Rămâne de văzut cum va arăta varianta finală a “motocicletei viitorului”.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.