Ride on the Edge – un nou joc TT Isle of Man
08/06/2016
Top 10 șoferi de care să te ferești în trafic
09/06/2016

Accident neobișnuit: salvat după opt zile petrecute sub motocicletă

Un american ce călărea o Honda VTX1300 a suferit un accident. Prins sub motocicleta, acesta a supraviețuit opt zile. Cel care l-a găsit e un prieten îngrijorat că motociclistul nu mai posta nimic pe rețelele sociale.

Pe site-un nostru nu mediatizăm accidentele. Din păcate, acestea sunt destule, iar de cele mai multe ori, nu motocicliștii sunt vinovați de producerea lor. În cazul de față, facem o excepție, întrucât întâmplarea este neobișnuită și s-a terminat cu bine. În plus, povestea are și o morală.

Faptele sunt următoarele:

Roland Howard Goff, în vârstă de 63 de ani, își conducea motocicleta Honda VTX1300 (model 2003) în apropierea casei sale din Georgia (S.U.A.). În seara de 17 mai, pe un drum de țară, acesta suferă un accident. Motocicleta îi prinde piciorul drept, pe care nu îl mai poate scoate. Opt zile stă în această poziție, mănâncă vegetația din jur și se roagă să plouă pentru a putea bea apă. Un prieten de-al său, pe nume William Shulz, observă că de cinci zile Roland nu a mai postat nimic pe rețeaua de socializare. Pleacă în căutarea lui, îl găsește prins sub motocicletă și sună la 911.

Polițistul care l-a dus la spital spune că e uimitor cum a rezistat atâta timp, având în vedere vremea din zonă și faptul că nu a mâncat și nu a băut nimic. Iar doctorul crede că există speranța să iși păstreze piciorul strivit de motocicletă, cu toate că acesta e într-o condiție destul de rea.

Povestea sună ca și scenariul filmului “127 Hours”. Dar și filmul lui Danny Boyle e inspirat dintr-un fapt real.

Morala și concluziile:

  1. Honda VTX1300 cântărește aproximativ 320 kg cu plinurile făcute. Nu e o idee bună să ieși cu ea de pe asfalt.
  2. Dacă ai o motocicletă grea, trebuie să ieși la plimbare cu un prieten.
  3. Când pleci cu motocicleta e bine să ai telefonul asupra ta, încărcat. Numai să fie și o zonă cu semnal.
  4. Postările excesive pe rețelele de socializare nu fac bine pentru psihic. Viața nu e on-line, ci în altă parte. Cu toate astea, tocmai lipsa postărilor i-a salvat viața motociclistului american.

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.