Sonatul de Crăciun. Cu bradul pe motocicletă prin București VIDEO
15/12/2016
390 Adventure. KTM intră-n jocul celor mici
17/12/2016

Vom fi considerați nătângii generației

Dacă urmașii noștri vor deschide dosarele ce se scriu astăzi, vor răbufni în râs. “Bai, dar ăștia din anii ’10 erau proști-grămadă. Tălâmbi, nu altceva”. 

Se întâmpla acum vreun an. Urma să mă întâlnesc cu un prieten. Mă sună. “Am căzut”. Schimb imediat direcția. Îl găsesc alb ca varul, rezemat de un gard pe marginea trotuarului, văicărindu-re. Dăduse cu motocicleta de o bordură și pac, jos. Niciun impact, vinovat din start. “Nu-i nimic, bine c-ai scăpat cu atât. Hai la spital, sunăm pe cineva să-ți ia motocicleta”.

Ajungem la spital. Obligați de lege, medicii cheamă poliția în același timp în care dau diagnosticul. Ajunge poliția. “Băi băiatule. N-avem nimic cu tine. Te-ai lovit, ți-ai stricat motocicleta, ar fi păcat să-ți mai facem și noi un rău. Suntem oameni. Problema e că dacă ai făcut accident pe un drum public și-ai ajuns la spital îți luăm permisul și-ți deschidem dosar penal pentru că te-ai vătămat singur. Procurorul îți va da neînceperea urmăririi penale, dar se deschide dosar. Așadar, ce s-a întâmplat?”.

“Păi, subsemnatul Nătărău Prostescu, domiciliat pe Strada Incompetenței, nr. 67, declar că în data 24.10 la ora 16.53 voiam să mă plimb cu motocicleta. Cum nu mai pornea, rabla dracului, am luat-o la împins prin parc, admirând floricelele și pe doamnele care se plimbau. Mergeam pe lângă ea, cu motorul oprit și, din când în când mă mai uitam la chiulasă ca să văd dacă curge ulei. Din neatenție, m-am împiedicat de o denivelare a asfaltului de pe aleea fraierilor, iar motocicleta a căzut pe mine vătămându-mă la piciorul stâng.”

Faptele nu îndeplineau condiția producerii unui accident: nu era pe drum public, nu era călare pe motocicletă, motocicleta nu era pornită.

Mai am un prieten care “în timp ce cobora cu bicicleta pe scara blocului în care locuiește s-a speriat de o pisică, s-a împiedicat și a dat cu capul de balustradă, drept urmare a avut nevoie de îngrijiri medicale”.

Desigur, nimeni nu-și va aminti că-n România a existat o lege în urma căreia, dacă ai ghinionul să cazi cu motocicleta și să ajungi la spital te vei alege cu dosar penal și cu permisul suspendat. Asta-n caz că cineva o schimbă în următorii 50 de ani. Dar optimist din fire, cred în schimbare și că noi vom rămâne doar cu eticheta de tolomaci ai generației. “Îți dai seama, să împingi motocicleta prin parc, să cadă pe tine și să-ți rupi piciorul. Cât de prost poți să fii?”.

P.S. Când nu dăm de pământ împingând motocicleta prin parcuri, facem niște filme frumoase. Urmărește un episod special de Crăciun. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. Dan Vian spune:

    Hai că am o povestioară făină. Se facea că doi prieteni cicliști se antrenau iar la o coborâre, celui din față i se rupe lanțul. Cel din spatele lui intră in el. Se intampla la viteza de 74km/h. Vine salvarea, ajung la spital. Vine poliția, deschidere dosar urmărire penală. Declarația lor: ne sprijineam de biciclete pe marginea drumului si am căzut în șanț (instruiți. de polițai) 😀

  2. :)) Buna. De tinut minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.