indian4
Indian atacă în forță Harley-Davidson
08/05/2013
Norton participă la Isle of Man TT
09/05/2013

Rossi, de acord cu mișcarea lui Marquez. Ce spun ceilalți piloți din MotoGP

rossi

Valentino Rossi nu-l acuză pe Marc Marquez pentru felul cum l-a depășit pe coechipierul său Jorge Lorenzo și spune că „așa ceva se poate întâmpla oricând în curse“.

Chiar dacă este coleg cu Lorenzo la Yamaha, Valentino Rossi spune că depășirea făcută de Marquez pe interiorul ultimului viraj, este cât se poate de corectă.

„Este un atac tare, cu siguranță, și o depășire dură din partea lui Marc. L-a atins pe Jorge, dar era ultimul tur, ultimul viraj și trebuia să fie sigur că tipul din spate va încerca ceva. Jorge a lăsat ușa deschisă și Marc a intrat, deci cred că este ceva care se poate întâmpla oricând în curse“, a declarat Valentino Rossi pentru motogp.com.

Aceeași părere o are și Andrea Dovizioso de la Ducati. „Cred că Marquez a fost cât de cât agresiv, dar nu cred că a depășit limita. A fost dur, dar nu cred că a întrecut măsura“, spune Dovizioso.

Opinia este împărtășită și de Collin Edwards de la NGM Mobile Forward Racing. „Suntem într-o cursă moto, nu-i așa? De fiecare dată când te urmăresc atâția oameni și când ai pasiunea… mai ales Marquez. Suntem în Spania! Astfel de lucruri se întâmplă aici, se întâmplă oriunde în lume. Nu contează de partea cui ești, asta-nseamnă cursele moto“, a declarat Edwards.

Pe de altă parte, Dani Pedrosa, colegul lui Marquez de la Honda este puțin mai rezervat. „A fost ultimul tur, iar mișcarea a fost evident una agresivă. Cred că dacă nu se atingeau, Marc ieșea în decor. Asta-nseamnă că a apăsat cam târziu pe frâne. Dar știi cum e, s-au atins în acel punct al virajului. A fost ceva similar cu primul viraj de la startul din Austin, dar am avut timp să-l văd cum vine. Sper că asta nu se va mai întâmpla în viitor“, a declarat Dani Pedrosa.

Participă la dezbaterea săptămânii: a fost corect atacul lui Marquez de la Jerez?

Marc Marquez bate record după record la debutul său în MotoGP. Evoluția din primele trei curse ale sezonului l-a făcut să devină cel mai tânăr pilot care păstrează poziția de lider în MotoGP.

În cursa MotoGP de duminică de la Jerez a avut loc o încleștare destul de dură între Marc Marquez și Jorge Lorenzo, pentru poziția secundă. În ultimul viraj, Marquez a intrat foarte agresiv pe interior, s-a ciocnit de Lorenzo și a preluat conducerea. Ironia sorții, totul s-a întâmplat în curba care poartă numele lui Lorenzo și unde s-au mai văzut astfel de scene. Una dintre ele este faimoasa încleștare dintre Valentino Rossi și Sete Gibernau, întâmplată în 2005.

Declarațiile de mai sus au fost făcute pentru site-ul oficial motogp.comCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. denisa spune:

    Daca Rossi nu stie cum sta treaba in astfel de cazuri :))) atunci, cine stie? Era clar ca Marc isi dorea ceva mai mult si,cum bine spunea si Edwards, e vorba de o cursa moto si astfel de lucruri se intampla…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.