zero mmx
Armata americană trece pe motociclete electrice
08/05/2013
rossi
Rossi, de acord cu mișcarea lui Marquez. Ce spun ceilalți piloți din MotoGP
08/05/2013
indian4

Indian Motorycles a creat o campanie publicitară prin care-i atacă dur pe eternii rivali de la Harley-Davidson.

Campania poartă numele „Choice is coming“ și a fost creată de agenția Colle+Mc Voy. Patru din cele cinci printuri care au intrat deja în cele mai importante publicații din America pun Indian în opoziție cu Harley-Davidson.

Motoarele Harley sunt prezentate alb-negru, iar Indian – color. Mesajele sunt pe măsură: Harley-Davidson: Hobby, Indian – Pasiune; Harley-Davidson: Oaia Neagră, Indian: Lup; etc. Asta ca să nu mai punem la socoteală print-ul în care un membru HOG dă jos emblema Harley-Davidson de pe geacă și o înlocuiește cu logo-ul Indian.

Campania este un bun exemplu de publicitate comparativă, interzisă în mai multe țări din Europa, printre care și România.

[nggallery id=63]

„În ultima jumătate de secol, a existat doar o variantă pentru bikerii care au vrut o motocicletă americană cu o istorie bogată, legendară. Prima companie de motociclete din America, Indian Motorcycle, face ca, din nou, să existe o altă opțiune“, spun creatorii campaniei.

Aceștia mai adaugă că este o campanie de tip teaser, menită să pregătească scena pentru lansarea noilor modele Indian ce va avea loc în acest an.

Mărirea și decăderea Indian

Compania Indian a fost fondată în 1901, în Springfield, Massachusetts, iar în doar câțiva ani a devenit cel mai mare constructor de motociclete din lume. Pe atunci, motocicletele purtau numele Hendee Manufacturing Company, dat de George M. Hendee, unul dintre fondatori. Abia în anul 1928 și-a schimbat numele în Indian. În 1911, echipa de fabrică a cucerit primele trei locuri din cursa Isle of Man. Cele mai populare motociclete au fost modelele Scout și Chief.

Indian a dat faliment în 1953 și mai multe companii au încercat să învie brandul în anii ce au urmat, dar fără un real succes. Schimbarea s-ar putea produce în urma intrării în portofoliul Polaris Industries, care a anunțat lansarea unor noi modele la sfârșitul acestui an.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

3 Comments

 1. owene spune:

  Cati ani a fost Indian cel mai mare producator? Cam 7 ani?

  DKW a fost cel mai mare producator, a fost nr.1 21 ani, timp in care a produs mult de tot, modelul RT125 inca detine in 2013 recordul de cea mai copiata motocicleta, inca este produsa si acum prin Asia.
  DKW producea in 1924 50.000 motociclete pe an, pana in 1945 cand fabrica au demontat-o rusii, iar firma renascuta ca MZ a produs intre 1950 si 1990 2.545.112 motociclete.

  Until World War I, the largest motorcycle manufacturer in the world was Indian,[19][20] producing over 20,000 bikes per year.[21] By 1920, this honour went to Harley-Davidson,[citation needed] with their motorcycles being sold by dealers in 67 countries.[22][23] By the late 1920s or early 1930s, DKW took over as the largest manufacturer.[24][25][26]

  After World War II, the BSA Group became the largest producer of motorcycles in the world, producing up to 75,000 bikes per year in the 1950s.[citation needed] The German company NSU held the position of largest manufacturer from 1955 until the 1970s.[citation needed]

  Deci sa fim seriosi.

 2. […] ce campania „Choice is coming“ a debutat cu niște printuri care atacau dur Harley-Davidson, a venit rândul spoturilor video să promoveze noul Indian […]

 3. maieu spune:

  Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I
  provide credit and sources back to your webpage? My website
  is in the very same niche as yours and my visitors would truly benefit from a lot of the information you present here.

  Please let me know if this okay with you. Thank you!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.