Medalie de aur pentru Mani Gyenes la Six Days
19/10/2016
Ride in Maroc 2016. Prolog
24/10/2016

Triumph Bobber 2017 – Primele fotografii oficiale

Triumph a făcut publice imaginile noului Bobber, motocicleta ce se va găsi în saloanele concesionarilor din primăvara anului viitor. Are la bază popularul Bonneville și va fi văzută pe viu la Salonul de la Milano peste trei săptămâni.

În anii ’30-’40 ai secolului trecut, cu câteva decenii înainte ca chopperele să intre în scenă, cele mai minimaliste motociclete custom erau bobberele. Creatorii lor renunțau la elementele pe care le considerau inutile, în așa fel încât produsul final să fie cât mai ușor și cât mai plăcut ochiului. Aceasta este perioada pe care o evocă noul Bobber de la Triumph.

Dacă stilul este vechi, tehnica e însă nouă și are câteva invenții interesante cum ar fi șaua pilotului ce e așezată pe o șină de aluminiu în așa fel încât să o poți regla față/spate precum scaunul de la mașină. Monoamortizorul central este atât de bine camuflat sub șa, încât ai impresia că este cu adevărat un cadru hard-tail, fapt care diferențiază Bobber-ul de Bonneville T120 din care se trage.

Impresia interbelică e dată și de lăcașul special al bateriei, aripa spate distanțată de șa, oglinzile din capetele ghidonului sau burdufurile furcii. Motorul este același de pe gama T120 Bonneville, adică bicilindrul paralel de 1200 cmc răcit cu lichid, cu opt supape, ce scoate 76cp la 6,100rpm și un cuplu de 108 Nm la 4,000rpm.

bonneville_bobber_6 bonneville_bobber_7 bonneville_bobber_8 bonneville_bobber_10 bonneville_bobber_competition_green bonneville_bobber_competition_green_1 bonneville_bobber_competition_green_2 bonneville_bobber_competition_green_3 bonneville_bobber_competition_green_4 bonneville_bobber_ironstone bonneville_bobber_ironstone_1 bonneville_bobber_ironstone_2 bonneville_bobber_ironstone_3 bonneville_bobber_ironstone_4 bonneville_bobber_jet_black_1 bonneville_bobber_jet_black_2Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.