“Long Way Up” – McGregor și Boorman pregătesc o nouă aventură. Cum trebuie privită
31/08/2018
Triumph Street Triple 765 R – Test | Prim contact
04/09/2018

Ted Simon și Elspeth Beard vin în România

La Bucharest Adventure Travel Sessions (BATS) – Hangar Gastropub, 15 septembrie 2018, de la 18.00. 

Ted Simon pleca, în 1973, în jurul lumii. Călare pe un Triumph Tiger 100 de 500 cmc, avea să călătorească 100.000 de km, timp de patru ani, prin 45 de țări. Călătoria a fost povestită în cartea “Jupiter’s Travels”, ce avea să devină o poveste clasică. 

Am cartea lui Ted Simon în bibliotecă. Jurnalist de profesie, are darul povestirii și te ține alături de el de la plecarea din fața casei până la final. Iar a călători în anii ’70 era cu totul altceva. Fără GPS, fără campinguri și guest-house-uri peste tot, cu motociclete proaste, deloc fiabile – motorul i-a cedat la scurt timp după plecare fără internet care să te-ajute să afli unde-a mai izbucnit un conflict – și era o perioadă tulbure în Orient. Povestea lui Ted Simons i-a inspirat pe mulți, inclusiv pe mult-mai-celebrii Ewan McGregor și Charlie Boorman, autorii Long Way Round.

Cei doi s-au întâlnit cu Simon în Mongolia, în 2004. Ted Simon era la a doua călătorie în jurul lumii, de această dată pe un R80GS. 

Elspeth Beard a plecat la scurt timp după Simon – în 1982, pe un BMW R60. Călătoria a pornit din New York și a continuat prin Canada, Mexic, Australia, Asia. După 56.000 de km și două accidente a revenit în Marea Britianie și a devenit prima englezoaică care a călătorit în jurul lumii. Cartea ei, Lone Rider: The First British Woman to Motorcycle Around the World a fost publicată în 2017. 

Bilete: https://eventbook.ro/other/bilete-bats-2018

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.