Hai s-o ajutăm pe Ruxandra
24/04/2014
Honda Africa Twin, aproape de marea revenire
25/04/2014

Spre cimitir în moto-dric. Hayabusa, Harley-Davidson sau Triumph, după preferință

Acum câteva zile, un motociclist a fost dus pe ultimul drum cu un dric construit pe baza unui Triumph Rocket III. Iar acesta nu este singurul caz.

Motociclistul în cauză a fost, desigur, un împătimit. Avea 70 de ani, iar ultima motocicletă pe care și-a cumpărat-o a fost o Honda 650 Fireblade. S-a întâmplat în Anglia, iar pe ultimul drum a fost tras de un dric Triumph Rocket III, care prinde 180 de km/h și are un motor de 2,3 litri. Customizarea a costat 20.000 de lire, dar se pare că investiția poate fi ușor recuperată. Iată-l mai jos, în acțiune, prezentat ca și când cea mai mare dorință a ta ar fi să te dai cu el, nu din postura celui mai morbid trike pe care l-ai văzut vreodată:

Dar acesta nu e singurul exemplu. În 2002 apărea prima firmă de servicii funerare specializată în transportul spre groapă pe motocicletă. Motorcycle Funerals Ltd. activează pe toată suprafața Marii Britanii și are o flotă de dricuri pe toate gusturile: dricul Hayabusa, dricul Harley Davidson, dricul Triumph și dricul Economy, pentru cei mai strâmtorați. Dacă nu ne crezi, intră pe site-ul lor și ai să te convingi. Spre deosebire de dricul Triumph Rocket III, care este un trike, Motorcycle Funerals a mers pe tehnologia cu ataș.

harley davidson dric
Avantajul acestor dricuri este că nu vei mai da peste cortegii mortuare care să blocheze tot traficul. Și probabil că, în loc de fanfară, fundalul va fi asigurat de „Highway to hell“. Sau „Stairway to heaven“, după sufletul păcătosului.

Iar dacă tot am început subiectul, am mai săpat puțin și am aflat că-n Noua Zeelandă există și o altfel de tehnologie. Exemplul, mai jos. A fost construit în Auckland, Noua Zeelandă, dar e nevoie de doi piloți care să conducă atelajul. Are un motor de Harley-Davidson și niște suspensii destul de avansate, ca să stea bine pe curbe.

moto-hearse-630

P.S. Din același registru, îl mai ții minte pe americanul care a fost îngropat pe motocicletă?Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.