Triumph Tiger 800 XCa 2018 | Primul film
18/05/2018
Honda te-așteaptă la test. Iată motocicletele disponibile
21/05/2018

Ruta Dakar 2019: 100% Peru

Dakar 2019 se desfășoară între 6 și 17 ianuarie, iar toate cele 10 etape vor avea loc în Peru.

Dacă-n anii trecuți eram obișnuiți cu trei țări, din care Argentina nu prea lipsea, iar deșertul de sare din Bolivia le dădea emoții concurenților – e și un monument al Dakarului în deșert -, în 2019 raliul se va desfășura doar în Peru. Din fericire, țara are de toate, de la plajă și deșert la platouri de 5.000 de metri și junglă. Rămâne de văzut cât anume din această țară vor explora piloții de la Dakar.

Punctul de start și de finish este Lima – capitala Peru – și organizatorii vorbesc despre o buclă imensă în jurul deșertului, această etapă urmând să fie una dintre cele mai nisipoase din istorie.

Dakar 2018 va avea 10 etape, cu o intensitate ce va crește treptat – fiecare etapă va fi mai grea decât proba anterioară. Totodată, apare o regulă nouă pentru mașini, SxS și camioane – dacă sunt nevoite să oprească în prima săptămână din cauza unui accident sau defecțiuni, vor reintra în joc în ziua de pauză, într-o clasificare distinctă și respectând anumite reguli.

Înscrierile vor începe pe 21 mai și ne așteptăm să-l vedem din nou la start pe Mani Gyenes. “Anul viitor exploram Peru pentru doua saptamani. La cat de dificile au fost etapele in Atacama, in 2018, sigur nu vom avea parte de un raliu usor in 2019”.

Anul trecut am avut norocul să ne intersectăm cu Dakarul în tura noastră din America de Sud. Era fix în Peru. N-am inclus imaginile în filmele noastre, dar atmosfera Dakar a fost impresionantă. Puteți urmări filmele din America de Sud pe canalul nostru de YouTube.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. Silviu spune:

    Anul ACESTA a fost tura in America de Sud, chiar daca pare ca a fost demult tare de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.