VIDEO Accident mortal în mondialul de Sidecar
06/08/2013
VIDEO Prinde-mă dacă poți. Cum unele căzături pot deveni amuzante
06/08/2013

Rossi: „Rămân în MotoGP până în 2016. Apoi, auto“

Valentino Rossi spune că vrea să semneze un nou contract, pentru doi ani cu Yamaha, iar apoi să treacă pe patru roți, să devină familist sau, poate, să devină manager de echipă.

Are 35 de ani, nu mai obține victorie după victorie, iar în 2014 îi expiră contractul cu echipa de uzină Yamaha. Asta nu înseamnă că „Doctorul“ se dă bătut. Într-un interviu acordat revistei germane speedweek.com, Rossi a anunțat că va alerga până în 2016.

„Planul meu este să rămân competitiv cu Yamaha. Vreau să alerg atâta timp cât mă pot lupta pentru podium sau pentru victorie. La sfârștiul lui 2014, îmi voi prelungi contractul cu Yamaha pentru alți doi ani. Apoi, cred că este de ajuns“, spune Rossi.

„După ce voi renunța la motocicletă, mi-ar plăcea să merg pe patru roți. Nu în raliu, unde este cel mai periculos, ci pe un circuit, într-o competiție ca DTM, GT sau Le Mans. Și, mai presus, să alerg de plăcere, nu cu aceeași dedicare de care este nevoie în MotoGP“, mai spune Rossi.

Rossi adaugă, tototdată, că a sosit momentul să-și facă o familie. Singura legătură cu MotoGP ar mai fi ca manager al tinerilor piloți. „Deja urmăresc piloți tineri. De fapt, am început cu fratele meu Luca Marini. Dar dac-ar fi să apuc acest drum, i-aș alege pe Fenati și Antonelli din Moto3“, explică Rossi. Cât despre MotoGP, ar lucra cu Marquez și cu Redding.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.