Pemotoare.ro te scoate la bere cu Chris Pfeiffer
01/05/2013
Cristina Udrescu, debut de campioană la Ladies Trophy. „Cursa a fost perfectă“
03/05/2013

Markov s-a impus la noua clasă Superbike Challenge. Rezultatele de la Serres

podium superbike challenge

Bulgarul Vladislav Markov a câștigat noua clasă Superbike Challenge, introdusă din acest an în competiția Dunlop Romanian Superbike. Ionuț Mistode s-a impus la clasa Superbike din RoSBK.

Markov și-a adjudecat debutul etapei inaugurale Superbike Challenge. Pe pozițiile imediat următoare  s-au aflat Ionuț Mistode și Cătălin Cazacu. Noua clasă Superbike Challenge, creată pentru piloții rapizi și pentru a aduce cât mai mulți piloți străini în competiție, a avut un debut palpitant. După un start bun pentru toți piloții, la ieșirea din primul viraj, Cătălin Cazacu de la echipa „Taifun Racing“ reușește să obțină un avans considerabil față de ceilalți piloți.

După el, vin tare bulgarul Markov, israelianul Barda Gal, Andrei Enescu și Ionuț Mistode. Nu trece mult și Eduard Alexandrescu forțează și cade în șicană. În turul 4, Markov preia conducerea, iar Mistode ajunge pe locul 3. Ușor ușor, pilotul BGS Motorsport, care aleargă anul acesta pe un Suzuki GSX R se apropie de Cazacu și reușește să-l depășească. Urmează să intre în urmărirea direct a lui Markov, care are un avans de 4 secunde.

Mistode reușește să recupereze diferența și se apropie amenintator de Markov spre ultimele ture, dar bulgarul se strecoară mai bine printre piloții întârziați și detașează și mai mult, mărind diferența.

Un alt duel interesant a fost între Iulian Soros de la Amckart Racing Team și George Negrea de la Pokerstars Monsters Garage, care au terminat pe pe locurile 11, respectiv 12.

Podium Superbike Challenge:

1. Vladislav Markov
2. Ionut Mistode
3. Cătălin Cazacu

La clasa Superbike din RoSbk, unde participă doar piloții români, s-a impus campionul Ionuț Mistode, urmat apoi de către Cătălin Cazacu și Andrei Enescu.

Clasament Romanian Superbike:

1. Ionut Mistode
2. Catalin Cazacu
3. Andrei Enescu
4. Daniel Vargolici
5. Stefan Popescu
6. Zoltan Zsigmond
7. Iulian Soros
8. George Negrea
9. Razvan Filipeanu
10.Laurentiu Mocanu

La clasa Hobby din cadrul Dunlop Romanian Superbike, dedicată celor care merg mai încet și care vor să participe într-o competiție Superbike, s-a impus Ștefan Marinescu. Podium:

1. Marinescu Ștefan
2. Alex Șerban
3. Adrian Râmniceanu

Podium Supersport Challenge:

1. Petre Pop
2. Cosmin Costescu
3. Eduard Socaci

Următoarea etapă Dunlop Romanian Superbike va avea loc pe renumitul circuit din Brno în perioada 28-29 mai si va include în premieră pentru acest sezon toate clasele, inclusiv cele de Rookies.

Foto: Dunlop Romanian SuperbikeCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.