podium superbike challenge
Markov s-a impus la noua clasă Superbike Challenge. Rezultatele de la Serres
02/05/2013
bmw f800 gs adventure
BMW lansează F 800 GS Adventure. Cu ce vine în plus față de F 800 GS
03/05/2013

Cristina Udrescu, debut de campioană la Ladies Trophy. „Cursa a fost perfectă“

Alina Cristina Udrescu, călare pe o Honda CBR 600, a câștigat prima etapă Ladies Trophy, competiție europeană dedicată femeilor,  la clasa Supersport. Cristina a stat de vorbă cu Pemotoare.ro și ne-a povestit câte ceva despre cele întâmplate la Slovakiaring.

Este prima oară când partiticpă la această competiție și, totodată, prima dată când aleargă într-o cometiție feminină 100%. Până acum, s-a pus doar cu băieții, majoritatea fetelor având alte preocupări decât să meargă pe circuit.

„Cursa a fost perfectă din punctul meu de vedere. Nu am riscat nimic, nu merita și nici nu imi permiteam să cad, căci încă am broșa de titan în claviculă“, a declarat Cristina pentru Pemotoare.ro

A obținut un rezultat foarte bun, chiar dacă nu era în cea mai bună formă fizică. „Nu m-am dat cu motocicleta de 11 luni, din cauza accidentării din iunie 2012, în care mi-am rupt clavicula la Selena-Bacau. Am stat mai încordată pe motocicletă ca de obicei și am obosit mai repede. Nu mai vorbesc de obișnuitul cu viteza mare și reacomodarea cu motocicleta. Asta s-a întâmplat din cauza faptului ca nu m-am antrenat deloc pe motocicletă, înainte de etapă“, mai spune Cristina.

cristina3„Acomodarea ar fi fost bine să o fac pe un kartodrom sau la Serres, nu acolo la etapă direct. Dar asta a fost situația. Abia în ziua cursei am început sa-mi revin și, dacă mai era o zi, sigur eram 90% ca înainte“, mai adaugă sportiva.

Cu toate astea, Cristina a lăsat în urmă toate concurentele de la clasa sa – 600 cc – și a fost depășită doar de fetele călare pe motociclete de 1.000 cc. „Nu aș fi avut de ce să mă ambiționez să le bat și pe ele, pentru că nu câștigam nimic în plus. Mă concentrez să merg frumos și, dacă pot, să iau ca bonus și podiumuri; de data asta a fost chiar locul 1 la 600 – super bonus“, spune Cristina.

„Visul meu este o motocicletă de clasa Moto3“

Sportiva mai adaugă că nu vrea să treacă la clasa 1.000 și că visează la o motocicletă de 80 kg și 50 de cai putere. „Am fost pe 1000 cc până în 2012, când am descoperit clasa 600, care-mi este mult mai potrivită. Visul meu este o motocicletă de clasa Moto3, are 80 kg si vreo 50 de cai. Eu sunt fană ușor, manevrabil și nu foarte puternic. 1000 nu ma ajută să avansez, fiind prea puternică.

Urmatoarea cursa din Ladies Trophy la care va participa va fi pe 17-18 iunie 2013, la Hungaroring exact înainte de weekendul 22-23 iunie Dunlop RoSBK de la Pannoniaring. Etapele se vor lega, iar Cristina și echipa ei vor rămâne toată săptămâna în Ungaria.

„Aș vrea să le mulțumesc sponsorilor mei, fără de care nu aș fi ajuns acolo. Mulțumesc Alexandu Burac pentru motocicletă, mulțumesc RCA Moto, Scuter Centre, Grant Racing Garage, ItpGrup, Tonis Trade, mulțumesc Adrian „Balamuc” și Monsters Garage.“

Cristina povestește despre ce se întâmplă la curse pe site-ul cristinaudrescu.roCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] Iata si linkul catre material! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.