Cum arată laboratorul de teste Schuberth
17/07/2015
Robert Mureșan, o nouă victorie în CNVM. Rezultate
20/07/2015

Red Bull Romaniacs a fost câștigat de Jonny Walker

Cel mai dificil raliu hard enduro din lume, desfășurat zilele trecute în munții din zona Sibiului a fost câștigat de britanicul Jonny Walker. Riderul KTM a reușit să se impună în fața lui Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna) după cel mai strâns finiș din istoria raliului.  

După patru zile de concurs în care au parcurs aproximativ 600 de km (24 de ore de cursă), ecartul dintre cei doi britanici a fost de doar 2 minute și 10 secunde. Alfredo Gomez (Spania, Husqvarna) a completat clasamentul final, situându-se pe poziția a treia. Pilotul din Madrid se află la al doilea podium după ce în 2013 s-a clasat pe doi, iar în ultima zi de concurs s-a bucurat că pe obstacolele de final cea care i-a arătat trasa a fost nimeni alta decât sora sa, Sandra, ocupanta locului trei de la Prolog la clasa Bronze.

Red Bull Romaniacs_6

Jonny Walker

Jonny Walker (Marea Britanie, KTM): „Mă simt fantastic acum că am obținut a doua victorie – a fost o cursă mult mai dură decât cea de anul trecut și abia aștept să ajung acasă!”

Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna): ”Jonny a mers foarte bine și a fost foarte dificil să mă distanțez de el de-a lungul traseului. Acesta a fost cel mai strâns finiș din istoria raliului și mă bucur că am terminat pe doi!”. Jarvis, supranumit ”Regele Carpaților” are în total șase prezențe pe podiumul Red Bull Romaniacs și patru dintre acestea sunt pe locul 1.

Cel mai bine clasat român a fost Norbert Levente-Jozsa. Debutant la Red Bull Romaniacs, riderul din Odorheiul Secuiesc, urcă pe podium la clasa Silver și pleacă acasă cu locul doi. La cei 17 ani Norbert a menționat că va reveni în cel mai dificil raliu hard enduro din lume în 2017 și se va antrena pentru clasa Gold. Anul viitoare trebuie să ia o pauză având în vedere că va da bacalaureatul.

Red Bull Romaniacs_1

Mani Gyenes

Mani Gyenes a avut un ritm bun pe traseul clasei Silver, dar s-a retras înaintea ultimei zile de concurs. Singurul pilot care a concurat în toate cele 12 ediții ale raliului a fost nevoit să se retragă din cursă pentru că ultima zi se suprapune cu o etapa din campionatul de endurocross al Ungariei unde luptă pentru titlu. ”Nefiind un practicant de hard-enduro în fiecare an spun că acesta este ultimul meu Red Bull Romaniacs, având în vedere că nu mă antrenez special pentru acest tip de competiții. Însă îmi place această cursă și ziua de astăzi a fost superbă, așa că voi reveni și în 2016. Nefiind în lupta pentru podiumul clasei Silver (locul 10 după ziua 3) am decis că trebuie să îmi joc șansele la titlul din campionatul Ungariei.”

Podiumurile tuturor claselor

GOLD

 1. Jonny Walker (Marea Britanie, KTM)
 2. Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna)
 3. Alfredo Gomez Cantero (Spania, Husqvarna)

SILVER

 1. Kevin Archer  – Noua Zeelandă
 2. Norbert Levente Jozsa – România
 3. Dougy Herbert – Noua Zeelandă

 

BRONZE

 1. Tomer Shemesh – Israel
 2. Sven Heidemann – Germania
 3. Ziv Karmy – Israel

 

IRON

 1. Jaime Martinez Recasens – Spania
 2. Thomas Karawietz – Germania
 3. Sergio Catello – SpaniaRed Bull Romaniacs_7 Red Bull Romaniacs_2 Red Bull Romaniacs_3 Red Bull Romaniacs_4

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.