Filmul de weekend: Hitting the Apex
18/12/2015
TOATE unitățile Yamaha R1 vândute până acum ar putea fi chemate în service
18/12/2015

Probleme pentru Yamaha: toate unitățile R1 din SUA, rechemate în service. Risc de …incendiu în UK

În jur de 3.500 de unități Yamaha R1 și R1M vor fi rechemate în service-urile din America, din cauza unor probleme la cutia de viteze. Totodată, un lot de 146 de unități vândute în UK sunt rechemate pentru “risc de incendiu”.

Update: TOATE exemplarele Yamaha R1 vândute până acum ar putea fi chemate în service. Inclusiv cele din Europa. Primele semne au apărut în Marea Britanie. 

Inițial a fost vorba doar de speculații, dar de această dată e oficial. Yamaha America a pregătit o scrisoare pe care o va trimite posesorilor de R1 și R1M, în care se arată că toate unitățile vândute în 2015 vor fi rechemate în service.

Problema este la cutia de viteze, care se poate strica în caz de folosire foarte intensă sau de schimbări incorecte ale treptelor. Problema vine de la componentele cutiei, care nu au o rezistență suficient de mare. În cazul în care un component cedează, transmisia se poate bloca, iar asta poate duce la un accident.

Reparația durează 16 ore pentru fiecare unitate, iar posesorii sunt sfătuiți să nu mai meargă cu motocicleta până la efectuarea recall-ului.

Recall-ul privind cutia de viteze nu afectează unitățile vândute în România sau în alte țări din Europa.

Recall și în Marea Britanie, dar din alte motive

Un lot de 146 Yamaha R1 și R1M urmează să fie rechemat în service-utile din Marea Britanie după ce autoritățile britanice au decis că acestea ar putea… lua foc.

În comunicatul VOSA (autoritate guvernamentală din UK) se arată că din cauza unei garnituri-problemă aflată în locul unde conducta de ulei ajunge în motor, uleiul se poate scurge pe evacuare și, în “circumstanțe extreme”, acesta poate lua foc, scrie visordown.com

Probleme și pentru Suzuki 

Tot în America, 600 de exemplary GSX-S1000 și GSX-S1000F se vor întoarce în service din cauza unor probleme la etrieri. Lichidul de frână se poate scurge pe disc, ceea ce duce automat la scăderea capacității de frânare.

suzuki-gsx-s1000-7-800x532

BMW, recall pentru căștile Sport. “Nu există niciun risc de siguranță”

Nici BMW n-a scăpat de recall în această toamnă. Doar că nu este vorba de o motocicletă, ci de una din căștile BMW Motorrad. Exemplarul “Sport” nu întrunește, în totalitate, standardul european UNECE R 22.05, așadar BMW a decis să le scoată de pe piață. Posesorii vor primi o altă cască, la schimb, sau un alt produs.

Numărul de identificare a căștilor ce vor fi retrase se află pe etichetăCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.