Kawasaki Z800
Cu ce se lauda Kawasaki la Salonul Moto de la Londra
15/02/2013
Fetele cu umbrela sunt pe Facebook
16/02/2013

Noua Yamaha FJR 1300 debutează la Salonul Moto de la Londra

yamaha Frj 1300

Yamaha a ajuns la Salonul Moto de la Londa cu noua FJR 1300, o variantă cu totul nouă a celebrului tourer.

Noua FJR 1300A va fi nava amiral a formației celor de la Yamaha. Versiunea din 2013 aduce schimbări masive spre deosebire de micile modificări operate de japonezi după lansarea din anul 2000, scrie publicația MCN în ediția tipărită.

În primul rând, noua FJR 1300 arată mai bine. Apoi, i-au fost crescute puterea și cuplul, motorul ajungând să dezvolte 146 de cai putere. Pe deasupra, japonezii au montat faruri cu LED și parbriz electric. Noutăți sunt și la suspensii, care au fost înlocuite atât pe față cât și pe spate.

Totodată, Yamaha a dotat FJR 1300 și cu un sistem de control al tracțiunii, același care funcționează pe R1 și pe Super Tenere. Ai un buton care te lasă să comuți pe modurile „sport“ sau „touring“, iar pe autostradă te poți bucura de pilot automat.

Pe lângă noul FJR1300A, Yamaha mai vine cu noile XJ6 și FZ8/Fazer. XJ6 are îmbunătățiri de design, altă șa, dar și câteva instrumente de bord în plus. Pe de altă parte, FZ8 va avea setări mai ferme, cei Yamaha sperând, astfel, că vor îmbunătăți manevrabilitatea.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.