CONCURS Amintiri din vacanța mare. Tu ce-ai făcut astă-vară?
17/12/2014
Cafe-racer Triumph de 1.100 cmc – „under construction“. Foto spion
17/12/2014

Norton relansează legendarul Dominator SS

Firma britanică fondată în 1898 anunță un model nou îmbrăcat cu haine vechi. Norton Dominator SS va fi produs într-o serie limitată de 50 de exemplare. Primele bucăți vor ieși pe poarta fabricii în luna februarie a anului viitor.

Dominator SS va fi dezvoltat pe baza modelului de succes Domiracer din 2013, care s-a fabricat tot în 50 de exemplare. Deocamdată nu au fost dezvăluite datele tehnice și prețurile, dar e de așteptat ca motorul să fie cel care propulsează și Norton Commando 961. Este vorba de un bicilindru de 961 cmc care scoate 79 de cai putere la 6,500 rpm și un cuplu de 90Nm la 5,200 rpm.

Spre deosebire de Domiracer – care a fost un prototip pentru circuit – Dominator SS este o motocicletă “legală”, ce se poate inmatricula. Designul inițial de café-racer îi aparține lui Simon Skinner, însă varianta finală ține cont de sugestiile muncitorilor de la fabrica Norton.

Prima versiune Norton Dominator a luat contact cu străzile în 1947/1948, fiind atunci un competitor pentru Triumph Speed Twin. Cunoscut sub numele “Dommie” printre fani, a reprezentat imaginea firmei pentru mai bine de 30 de ani.

Norton-Dominator-2 Norton-Dominator-SS-1(1) Norton-Domiracer-3(1)

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.