SMAEB 2016. Ce e de văzut – Reportaj VIDEO
22/04/2016
Piața moto, pe val. Creștere de 80% – Rezultate T1
25/04/2016

MotoGP 2016: Rossi obține ce de-a 113-a victorie din carieră

Cu ocazia Marelul Premiu al Spaniei, “Doctorul” și-a arătat încă o dată clasa. A condus cursa de la start și până la sosire, impunându-se cu ușurință în fața lui Lorenzo și a lui Marquez, care au alergat la ei acasă.

Atât calificările, cât și cursa propriu-zisă din weekend au arătat că cei trei care s-au situat pe podium joacă într-o altfel de ligă. Este oarecum similar cu sistemul play-off/play-out implementat în fotbal. Rezultatele sesiunilor de antrenamente s-au încheiat invariabil cu cele trei mari nume din MotoGP în capul listei: Rossi, Lorenzo și Marquez. Cu toate privirile ațintite asupra celor trei favoriți, puțini au mai luat în atenție ce s-a întâmplat cu restul concurenților.

Spre deosebire de cursa precedentă din Texas, unde alegerea pneurilor a făcut diferența, acum cei trei au făcut aceleași alegeri: cauciuc hard pe față și medium pe spate. Pe măsură ce soarele încălzea pista spaniolă, piloții se concentrau asupra startului și mai ales pe intrarea în primul viraj. Veteranii știu că o cursă nu se câștigă în primul viraj de după start, dar cu siguranță se poate pierde acolo. Când luminile verzi s-au stins, Rossi a avut o plecare foarte bună, intrând primul în turnantă. Dar nu era singur, Jorge Lorenzo îi sufla în ceafă, iar Hondele lui Marquez și Pedrosa erau roată lângă roată.

Pe măsură ce cursa și-a intrat în ritm, Rossi a început să se distanțeze. Orice a încercat Lorenzo în spatele său, nu a reușit să țină ritmul impus de Doctor, dar nici să se scape de Marquez. Pilotul Repsol Honda nu se apropia atât de mult încât să atace, dar era acolo pentru a-l menține permanent sub presiune. În final, Marquez nu a mai reprezentat o amenințare pentru Rossi și a încheiat cursa cu șapte secunde în urma italianului.

Pedrosa a rezistat provocării lui Aleix Espargaro, terminând pe locul patru. Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar), Andrea Iannone (Ducati Team), Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3), Eugene Laverty (Aspar Team MotoGP) și Hector Barbera (Avintia Racing) completează primele zece poziții.

Următoarea cursă se va disputa peste două săptămâni, pe circuitul francez de la Le Mans.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.