Cititorii Pemotoare.ro: marșurile nu sunt singura soluție
15/04/2013
BMW R 1200GS Andrei Catalin Sanatescu
BMW R 1200 GS: motocicleta Google
16/04/2013

Un nou sezon Motocross Cup, gata de start. Clasa „Hobby“, printre noutăți

Motocross CUP este gata pentru cel de-al doilea sezon compeţiţional. Prima cursă va avea loc sâmbătă, pe 27 aprilie, la Prundu. Una dintre noutățile noului sezon va fi înființarea unei noi clase, destinată pasionaților de motocross.

Ca să atragă cât mai mulți participanți, Motocross Cup vine cu o clasă nouă pentru cei care doresc să piloteze o motocicletă off-road pe circuite care întrunesc norme tehnice şi de siguranţă. Este vorba despre clasa Hobby, deschisă tuturor celor care nu au mai luat parte în competiţii de motocross, dar şi piloţilor din alte discipline moto, enduro sau viteză, care astfel îşi pot suplimenta pregătirea.

„Este vorba despre câte o manşă de 10 minute plus două tururi, la care poate participa oricine are peste 14 ani şi o motocicletă de cross sau de enduro. Formalităţile de înscriere sunt minime, este nevoie doar de o licenţă de pilot regional, de asigurare şi de vizita medicală, ultimele două putându-se procura direct de la circuit. Prin faptul că nu aleargă împreună cu Amatorii şi au o manşă mai scurtă, piloţii de la Hobby pot face în siguranţă primii paşi în motocross”, explică Adrian Răduţă (Top Cross TCS).

Organizatorii, cluburile sportive Top Cross TCS şi Dual Racing Team, păstrează și în acest an formatul cu şase etape al competiţiei, care se vor desfăşura pe circuitele de la Prundu, Gorgota-Ciolpani, Zarnesti, Autostrada A1 şi, în premieră pentru Motocross Cup, pe circuitul de la Băicoi.

Piloţii care participă în primele trei etape din calendarul Motocross Cup punctează şi în nou înfiinţatul Campionat Regional de Motocross, regiunea Sud.

Cele şase etape ale Motocross Cup păstrează formatul de o zi, menit să asigure o reducere a costurilor pentru sportivi şi echipe, dar şi să dinamizeze spectacolul pentru spectatori. „Am atras noi sponsori şi vom continua şi anul acesta premierea sportivilor care participă la toate etapele Cupei. Parteneriatele tehnice încheiate cu Käercher (aparate de curăţare cu presiune) şi SDMO (generatoare electrice) vor permite sportivilor să îşi spele motocicletele după fiecare manşă în cele mai bune condiţii, iar parteneriatul pe producţie video cu GoPro, care asigură trei camere, ne permite că după fiecare etapă să prezentăm fanilor motocrossului un film realizat din mijlocul acţiunii”, spune Ciprian Popescu, Dual Racing Team.

Calendarul Motocross Cup 2013

Etapa I, Prundu: 27 aprilie
Etapa II, Ciolpani: 25 mai
Etapa III, Băicoi, 15 iunie
Etapa IV, Zărneşti, 13 iulie
Etapa V, Bucureşti A1, 7 septembrie
Etapa VI, Prundu, 19 octombrie

Pemotoare.ro vă va ține la curent cu toate noutățile Motocross Cup.

Foto: dementormotocrosscup.roCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.