Dueluri de top la Zarnești, în etapa patru a Motocross CUP
02/10/2014
Hai la prima cursă de viteză pe circuit din România. Programul și ultimele detalii
03/10/2014

Motocross Cup încheie sezonul la Sfantu Gheorghe. Sâmbătă se dă gaz!

Motocross Cup revine cu actul final pentru acest sezon, etapa cu numarul cinci, programată pentru sâmbătă, 4 octombrie, la Sfantu Gheorghe, pe circuitul de la Șugaș Băi.

Este prima oară când singura cupă privată de motocross ajunge pe acest circuit, care se va prezenta “renovat” din temelii, grație colaborării dintre Csaba Tompa, președintele clubului de motocross Șugaș Sfântu Gheorghe și Adrian Răduță, Top Cross TCS, singurul specialist român în astfel de “lucrări”.

Aruncând o privire retrospectivă asupra curselor precedente din Motocross Cup, la clasa MX65, sibianul Marius Popovici a câștigat toate manșele la care a participat, ceea ce-l propulsează în postura de mare favorit pentru Sfântu Gheorghe. Lupta rămâne în schimb deschisă la clasa MX85, acolo unde Andrei Poponuț și Răzvan Stănescu vor ataca poziția de lider deținută de Iasmina Stan, o adolescentă grațioasă care ține să demonstreze că motocrosul nu e un sport rezervat bărbaților.

În absența lui Alex Roșu, accidentat în vară în Bulgaria, misiunea lui Ionuț Corbea a fost mai ușoară la clasa MX2 Juniori, dar obiectivul tânărului pilot este de a se ține aproape de piloții claselor MX1 și MX2. La aceasta din urmă, lider după întrecerile alergate până în prezent este chiar fratele sau, Virgil Corbea, așa că e limpede că frații vor căuta să stabilească care e cel mai rapid pe circuit. La clasa MX1, acolo unde lider este Adrian Răduță, bătălia pentru locul doi are un bun potențial să țina spectatorii în priza, Ionut Cojanu și Marcel Visoiu fiind doi motocrosiști cu o vastă experiență.

Rakossy Alpar a arătat că poate să țină frâiele clasei cu cea mai mulți piloți, MX Amatori, dar Constantin Angheluț, Greczuj Nandor, Sandu Sorina și Ciprian Moise sunt doar câțiva dintre pasionații de motocross, care se dovedesc a fi foarte rapizi și care pot ataca podiumul. La MX Veterani, Ciprian Popescu, pare a se relaxa de sarcinile sale organizatorice, găsindu-și resurse să conducă întrecerea rezervată piloților născuți înainte de 1974.

Ca de obicei, spectatorii au  acces gratuit la circuitul situat între Sfântu Gheorghe și Șugaș Băi, pe DJ 121 C și care are câteva sărituri care vor da înțelesuri noi sintagmei “zbor la înălțime”. Nu în ultimul rând, localnicii îl vor vedea la lucru pe Krisztian Tompa, care cu siguranță va ține să demonstreze că acesta este circuitul său de casă, de unde a pornit cariera de pilot internațional.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.