bonneville se2
Triumph lansează o nouă ediție Bonneville
26/02/2013
kawasaki ZX-6R
Un ninja pe insula bărbaților VIDEO
27/02/2013

Să presupunem că eşti personajul principal din seria Mad Max şi îţi trebuie o motocicletă. Dar nu ai timp să ţi-o prepari aşa cum ai dori, ai nevoie de una pregătită de fabrică. Vrei să te duci la dealer şi să pleci cu ea, gata să-i fugăreşti pe băieţii răi pe asfalt sau pe dunele deşertului. Ce model ai alege?

Sigur că nu poţi opta pentru un BMW R 1200 GS, pentru că eşti Mel Gibson, nu Ewan McGregor. Nu poţi alege niciun alt adventure touring, pentru că sunt mari şi grele, iar designul şi combinaţiile de culori vii nu arată cât eşti de dur. Dar ce-ai zice de un Moto Morini Scrambler 1200 Military Green Limited Edition?

Cu un V-twin de 1187cmc şi 117 cai putere ai avea atât cuplu cât şi sunet grav, lucruri fără de care nu ai putea sa-ţi îndeplineşti misiunea. Mai ai in plus o geantă din piele de cea mai bună calitate (doar pe dreapta, pe stânga nu se poate monta din cauza tobelor finale) în care să-ţi transporţi arme, apă şi mâncare. Ar trebui ca cei de la Moto Morini să ofere pe lista opţionalelor şi un sac de dormit militar, ca să fie treaba dusă până la capăt.

Atenţie, însă, cu cauciucurile cramponate cu care este echipată motocicleta nu se recomandă a se depăşi viteza de 160 km/h. Aşadar ne mai trebuie încă un set de anvelope cu un profil de asfalt,  anvelope care să pună în valoare caracterul agresiv al propulsorului (acelaşi care se află şi pe Corsaro 1200 Veloce, unde este setat să dezvolte 140 de cai putere).

Cu restul componentelor, Moto Morini, una din cele mai vechi firme italiene, arată că se respectă şi pe sine dar şi pe clienţi: cadrul de oţel este realizat de Verlicchi, furca inversată provine de la Marzocchi, amortizorul central complet reglabil este Paioli, iar pe etrierele de frână e ştanţat Brembo.

Are you ready, Max?

Fişa tehnică

scrambler-1200-green-4Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

1 Comment

  1. […] Moto Morini merge mai departe cu oferta pentru sezonul moto ce va începe în curând. După ce Scrambler a primit culori şi accesorii noi, acum e rândul modelului Granpasso să fie pus la punct pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.