Motociclistele din Maroc. Galerie foto
28/03/2014
(P) Verificarea și schimbul uleiului
28/03/2014

Mănușile moto de la Lidl. Un altfel de test

Daniel a testat mănușile moto de la Lidl într-un mod mai.. special. Le-a desfăcut să vadă din ce sunt făcute și le-a făcut un mic „tuning“. Ce-a ieșit, aflați din textul mai jos. Un articol de Daniel Chelariu.*

Am văzut pe net mai multe teste cu aceste mănuși. Părerile sunt împărțite. Câte mănuși, atâtea păreri, adică două: sunt bune sau nu sunt bune.

Eu am făcut un altfel de test. Am mers la Lidl și am cumpărat o pereche mărimea M. Am probat o mănușă pe mâna dreaptă, am observat ca-mi îmi vine bine și-am pus perechea în coș, am mai dat o raită pe acolo pentru că văzusem în oferta și niște scule, apoi am plecat.

Intră și tu în Zona Liberă. PeMotoare.ro te premiază

In mașină, eu fiind pasager, am probat și a doua mănușă. Surpriză! Nu am reușit să bag degetul mic în ea, așa că am ajuns la concluzia că vorba aia ce spune „ți se potrivește ca o mănușă” ar avea mai multe sensuri. Din dorința de a restrânge explicațiile expresiei respective, am decis să le descos, să văd și eu interiorul, să vad ce au mâncat și ce au în stomac.

Deși e prinsă de vârful degetelor, căptușala se încâlcește

Ajuns acasă, am chinuit puțin mănușa stânga pana am reușit să bag și degetul mic. După ce le-ai pus pe mâini începi sa simți că arată bine la prețul dat pe ele. Bun! Hai să verificăm ce au mâncat micuțele de erau atât de balonate încât nu mai putea baga un deget in ele. Am desfăcut căptușeala pe zona de unde bagi mana în mănușă, în ideea de a nu strica tot și a le putea folosi după acest test. Am încercat să trag căptușeala din interior, dar am observat că este cusută în vârful degetelor, lucru care m-a mirat din cale-afară, pentru ca toată lumea pe net spunea că, atunci când le scoți de pe mână, ies cu tot cu căptușeală, lucru care tinde spre adevăr, dar nu este un adevăr absolut. Ele doar dau senzația ca o sa iasă cu tot cu căptușeală, dar în realitate fac un fel de încâlceală acolo de te prinde noaptea data viitoare când încerci să le montezi înapoi pe mână ca să pleci la o tură cu motocicleta.

Am decis sa întorc pe dos partea exterioară și am văzut că între căptușeală și partea superioară mai este o mănușă, ca un fel de pungă foarte moale, care protejează de ploaie. Am separat cele trei părți componente și surpriza iar a fost mare: mănușa de ploaie are o mărime de zici ca e făcută pentru oameni de la 2,40m în sus. Adică una din aia e la mărime cam cât ambele mele mâini, puse una după alta. Probabil că ajută mult la montaj, căci dacă ar fi mulat, acel strat s-ar rupe și n-ai mai avea nicio protecție la ploaie. Cred că asta se încâlcește acolo când scoți mâna din mănușă.

Un pic de… tuning

Am inspectat toate cusăturile și sunt mulțumit de ce am văzut, dar, preventiv fiind, am întărit zonele care mi se păreau cusute prea în voia sorții. Dacă tot le-am desfăcut, am lipit în podul palmei un petec de 9 cm pătrați de cauciuc, cu rolul de a oferi o protecție mai bună la impact. Sper să nu fie cazul să testez.

Montatul la loc e mai problematic decât desfăcutul, dar cu puțină răbdare reușești să pui totul la loc, asta în cazul în care vrei totul. Eu, de exemplu, am renunțat la stratul de ploaie, iar căptușeala am atașat-o de stratul exterior în mai multe puncte decât era original. Am întors totul pe față și, surpriză,… se potrivește ca o mănușă! Am băgat chiar și mâna udă, am scos-o, iar am băgat-o… căptușeala rezistă și nici măcar nu se mai încâlcește, așa că am redat expresiei sensul foarte bine știut. Acum mi „se potrivește ca o mănușă”!

Puncte forte: prețul imbatabil – la acest preț iei doar din bazar, sunt din piele, au întărituri în zone de contact destul de frumos realizate, îngrijit, care dau aspectul de lucru de calitate.

Puncte slabe: materialul în sine. Pielea este prea subțire pentru o protecție adecvată (dar moale și fină la atingere) – de aceea am introdus și partea de cauciuc în palmă, ca să-i întăresc rezistența la abraziune. Pânza pare de calitate, dar este tăiată prea aproape de cusătură, ceea ce va face ca în timp să se destrame, slăbind cusătura. Aș fi încercat un fel de silicon pe cusături, dar mi-a fost teamă să nu se întărească și să devină inconfortabile la drum lung.

Autor: Daniel Chelariu, administrator al paginii de facebook Allroad Botosani

*nota editorului

 Prieten
Prieten
Prieten PeMotoare.ro.

2 Comments

  1. Sfarshitroul spune:

    Ca solutie de siliconare pentru cusaturi daca ai timp si chef poate merge treaba asta: https://www.youtube.com/watch?v=MC-KftF39J8
    N-am incercat personal, dar destul de putin probabil sa se intareasca in asa fel incat sa nu poti misca mana in mod normal.

  2. […] Mănușile moto de la Lidl – un altfel de test: 2.684 de afișări. 1.279 de afișări unice. Premiu: produse de întreținele Motul + tricou PeMotoare.ro […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.