Adaptive Cruise Control – noua modă în clasa adventure
07/09/2019
Noua Africa Twin: anvelope tubeless, display TFT
11/09/2019

Long Way Up: McGregor și Boorman, pe Harley-Davidson LiveWire

Nu R1250GSA, nu Triumph Tiger, nici măcar Moto Guzzi V85 TT, chiar dacă Ewan McGregor e brand ambassador al italienilor. Se pare că motocicleta „Long Way Up” este Harley-Davidson LiveWire, modelul electric abia lansat de compania americană. 

Desigur, nimic nu e oficial și suntem la nivel de speculație. Dar coincidențele sunt așa de mari că n-avem îndoieli că se va întâmpla. Indiciul 1: zilele trecute au început să circule multe fotografii pe Instagram cu McGregor și Boorman sosind în Argentina. Cei doi se aflau la ieșirea din aeroport, cu geci Belstaff și căști Arai (aceleași branduri ca-n „Long Way Down”), suficient cât să presupunem c-au ajuns în America de Sud pentru filmările unei noi serii TV. Apoi, Ewan McGregor poartă o șapcă Harley-Davidson. Țineți minte asta.Indiciul 2: cu câteva zile înainte, în Ushuaia sosește un trasnport special:

  • două motociclete Harley-Davidson LiveWire, pregătite de drum lung și accesorizate pentru vremea rece din Patagonia – au hand-guard-uri cu prelungiri de material textil până la coate, au bagaje soft și roți cu spițe (prototipul LiveWire are jante de aliaj). 
  • alte două motociclete identice, de rezervă
  • două pick-upuri Rivian, 100% electrice. Baterii de 105-180 kWh, care asigură până la 754 cai putere și 1.120 NM. Autonomia – undeva între 390 și 660 km. 
  • două microbuze Mercedes-Benz Sprinter 4Matic. 
  • un ford F350 cu motor V8 de 6,2 litri. 


Fotografiile au apărut pe Autoblog Argentina și, potrivit surselor publicației, întreaga flotă a sosit pentru expediția Long Way Up. McGregor și Boorman ar merge pe cele două Harley-Davidson LiveWire, iar echipa de asistență (ce va apărea în fața camerelor), cu cele două pick-up-uri electrice. Probabil că F350-ul va fi folosit pentru asistență în caz că lucrurile nu merg conform scenariului, cât despre microbuze… e posibil să avem de-a face cu o echipă de producție numeroasă. 

Desigur, ar putea fi doar o coincidență, dar sunt prea multe elemente care se potrivesc: șapca Harley-Davidson și flota de expediție, gata de drum, toate în același timp în Argentina. Lucrurile par destul de clare pentru noi. 
Rămâne de văzut doar ce format va avea, de această dată, show-ul. Pentru că de la „Long Way Round” lucrurile s-au schimbat mult pe scena adventure – din ce în ce mai mulți călători în toate colțurile lumii, YouTube-ul a luat avânt, iar mijloacele de producție sunt din ce în ce mai ieftine. 

Totodată, dacă lucrurile sunt așa cum presupunem noi, va fi interesant de văzut cum va influența acest film cultura moto și vânzările Harley-Davidson. Se spune că vânzările R1200GS a explodat, în parte, datorită „Long Way Round” și „Long Way Down”. Toată lumea visa să fie ca Ewan McGregor și Charlie Boorman, cele două filme fiind probabil printre cele mai influente producții din lumea moto, nu doar din lumea adventure. Ce-o să se întâmple de aici înainte? Toată lumea va dori să călătorească pe Harley-Davidson LiveWire? Va fi un pas înainte pentru motocicletele electrice, în general? Va avea noua serie același impact ca Long Way Round? Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.