Husqvarna Vitpilen 701 a primit “Oscarul pentru design”
09/03/2016
Istoria Harley-Davidson, filmată în România de Discovery
11/03/2016

KTM vs BMW – Câți bani au făcut în 2015

Fabricanții europeni de motociclete au cunoscut anul trecut creșteri spectaculoase ale vânzărilor. KTM și BMW Motorrad, două din cele mai importante branduri s-au întrecut nu numai în modele, ci și în vânzări.

KTM a vândut anul trecut, în total, 180.801 de motociclete, număr care situează brandul pe prima poziție în ceea ce privește vânzările. Aici sunt incluse și cele Husqvarna, care fac parte din grupul austriac. Venitul din aceste vânzări a însumat 1.02 mld. euro, rezultat ce reprezintă o creștere de 14% a vânzărilor față de 2014 și 18% creștere a cifrei de afaceri.

BMW a reușit să vândă în aceeași perioadă 136.963 de unități, cu 10,9% mai mult decât în 2014. Asta înseamnă un avantaj de 32% al austriecilor în fața germanilor. Dar vânzări mai multe nu înseamnă neapărat și mai mulți bani intrați în cont. Pentru că suma totală care le-a intrat în cont bavarezilor a fost de 1,81 mld. euro, adică aproape dublu față de austrieci. Cum se explică aceste cifre?

Simplu: cele mai bine vândute modele BMW au fost cele de capacitate cilindrică mare, adică cele scumpe. Pe primele locuri la vânzări s-au situat R1200GS, R1200GS Adventure și R1200RT. Pentru anul în curs, se va încerca schimbarea rolurilor: KTM are modele bine poziționate în categoria “grea” (1290 Super Adventure, 1290 Super Duke GT), iar BMW va încerca să intre și la categoria “pană” (cu G310R). Cum vor evolua lucrurile, vom afla în timp.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.