Cele mai importante modele din istoria BMW Motorrad
08/03/2016
KTM vs BMW – Câți bani au făcut în 2015
10/03/2016

Husqvarna Vitpilen 701 a primit “Oscarul pentru design”

Vitpilen 701 este proiectul cu care Husqvarna intenționează să pătrundă în lumea motocicletelor stradale. Prezentat pentru prima dată la Eicma 2015, conceptul a primit IF Design Award, echivalentul premiului Oscar pentru design.

Premiul IF Product Design Award a fost introdus în 1954 și este conferit anual. Pentru anul 2016 numărul concurenților a depășit toate așteptările: peste 5.000 de produse, din 53 de țări. Juriul, format din experți renumiți, a ales o motocicletă. Sau, mai degrabă, un proiect care va deveni motocicletă.

701_vitpilen_34_front_right

 

După ce a fost cumpărată de KTM, Husqvarna a început să se orienteze și spre motociclete pentru stradă. Vitpilen 701, prezentat în toamna anului trecut la Salonul de la Milano, e un model cu totul și cu totul nou. Designul a fost realizat de firma austriacă Kiska. Cei de la Kiska au mai fost premiați în 2009 pentru conceptul X-Bow, o mașina cu spirit de motocicletă făcută de KTM.

X-Bow: un alt produs premiat de la Kiska

X-Bow: un alt produs premiat de la Kiska

Vitpilen 701 are tehnică din naked-ul KTM Duke 690, dar și din Husqvarna 701 Supermoto. În schimb, ca aspect, pare un cafe racer venit din viitor. Conform creatorilor de la Kiska, e o interpretare proaspătă ce unifică puritatea, funcționalitatea și caracterul practic. Nivelul estetic a fost păstrat cât mai simplu, în contrast cu majoritatea motocicletelor moderne.

Obținerea acestui premiu nu poate reprezenta decât un imbold pentru ca Vitpilen 701 să intre mai repede în producție.

701Vitpilen_7

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.