Husqvarna 701 Supermoto Night Ride. București – 3.00 a.m.
26/04/2016
Cinci tehnici pe care orice motociclist trebuie sa le stăpânească
27/04/2016

KTM RC390 are schimbări pentru 2016

Cea mai mică motocicletă sportivă de la KTM va avea de anul acesta accelerație ride-by-wire și ambreiaj cu alunecare controlată. În plus, motorul este acum conform normelor Euro4.

RC390 este un alt model care se conformează normelor Euro4, ce vor fi obligatorii pentru toate motocicletele vândute în UE începând cu data de 1 ian. 2017. Reamintim că aceste norme sunt mult mai restrictive în ceea ce privește poluarea decât actuala reglementare Euro3, iar producătorii depun eforturi semnificative pentru a le îndeplini. Multe modele vor ieși din fabricație sau nu se vor mai importa în Europa.

Cea mai vizibilă modificare pe care o suferă KTM RC390 este legată de evacuare. Dacă înainte era joasă, sub motor, pentru a asigura un centru de greutate coborât, noua mărime nu i-a mai permis această amplasare, așa că se situează pe partea dreaptă a motocicletei. Noua conformație a evacuării a impus și remodelarea carenei inferioare, despre care producătorul declară că este mai suplă și mărește garda la sol a motocicletei. Evacuarea a impus și înălțarea scărițelor pentru pasager.

Modificările care nu se văd, dar se simt, sunt legate de felul în care răspunde acum accelerația. Aceasta nu mai e cu cablu clasic, ci cu sistem ride-by-wire. Transmiterea mesajului de la manșon la motor ar trebui să fie mai rafinată și mai eficientă.

În urma reacțiilor primite de la utilizatori, KTM a decis că și RC390 merită să primească un ambreiaj cu alunecare controlată. Acesta e eficient pe frânare, în cazul retrogradărilor, când nu permite roții de spate să se blocheze. Cei care au versiunea precedentă a lui RC390 pot comanda și separat acest tip de ambreiaj. Și frânarea a fost îmbunătățită, discul de față de 320mm fiind acum cu 20mm mai mare.

Alte schimbări se referă la: levierele de frână și de ambreiaj reglabile, oglinzile ce oferă un câmp vizual mai larg sau o șa mai comodă pentru pasager. Specificațiile tehnice ale lui KTM RC390 au rămas aceleași: 44 de cai putere și 147 kg la gol.
87899Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.