Iubim 2 Roți 2016. Ce e de văzut și de făcut
25/05/2016
Cinci lucruri pe care le-am invațat despre freestyle motocross. Direct de la Campioni
26/05/2016

Kawasaki Z900RS  – un neo-retro cu motor supraalimentat

Conform declarațiilor oficiale, în următorii doi ani, Kawasaki va introduce 11 noi modele. Unul dintre ele va fi Z900RS, model a cărui denumire a fost deja înregistrat ca marcă. Reinterpretarea modernă a celebrei motociclete din anii ’70 va avea motor supraailmentat.

Surse apropiate de constructorul nipon ne arată imaginea viitoarei motociclete neo-retro, care va figura în aceeași gamă cu W800. Numai că, în timp ce W800 are un motor cu doi cilindri în paralel, Z900RS va avea un patru-în-linie cu supraalimentare.

Numele “Z900” are o importanță aparte pentru Kawasaki. Primul model cu această denumire ieșea pe poarta fabricii în 1972. Cu 903 cmc și patru supape pe cilindru, contura începuturile termenului de “superbike”. Literele “RS” ar putea însemna Retro-Sport.

Apariția unui roadster sportiv cu design de inspirație retro e un pas logic pe care îl face Kawasaki, având în vedere concurența de la Yamaha cu gama sport heritage, sau seria CB1100 de la Honda. Avantajul pe care l-ar avea Z900RS ar fi motorul cu “Balanced Supercharger Engine Technology”, sau mai pe scurt, supraalimentare. Rămâne ca și prețul acestei tehnologii să fie competitiv, adică orientat către cumpărători, nu către colecționari.

Alături de Z900RS, presa niponă dă ca sigure alte două viitoare apariții de la Kawasaki: un naked cu trei cilindri, supraalimentare și distribuție variabilă a supapelor și un café-racer modern.



Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.