Top 10 cele mai macho cruisere în 2016
21/06/2016
Sport: Weekend plin pe circuitul Motorpark
24/06/2016

Husqvarna FS 450: noua versiune are control al tracțiunii

Husqvarna a prezentat noul supermoto FS 450. Pe lângă un alt aspect, acesta are control al tracțiunii, asistență pentru start, hărți de pilotaj și altă ciclistică. Motocicleta va fi disponibil începând cu luna viitoare.  

Motorul lui FS 450 e singurul element care rămână neschimbat pe acest supermoto pentru competiții. În rest, noua versiune are multiple îmbunătățiri, printre care cea mai importantă este unitatea electronică centrală. Cutia de viteze are cinci trepte și ambreiaj cu alunecare controlată. Puterea monocilindrului e stăpânită cu ajutorul sistemelor electronice. Dotările de serie includ control al tracțiunii, două moduri de pilotaj și un launch control util atunci când se dă startul. Toate acestea sunt ușor de activat cu ajutorul butonului de lângă manșonul stâng.

22064-fs-450-2017-studio

Ciclistica a fost ameliorată cu ajutorul unei noi furci WP 48 ce funcționează cu aer comprimat și care e mai ușoară cu 1.660 de grame decât cea de pe vechiul model. Prinderile motorului pe cadrul realizat dintr-un aliaj crom-molibden sunt diferite. De asemenea, greutatea e scăzută și cu ajutorul fibrei de carbon, folosită în proporție de 30% la realizarea cadrului inferior care are acum doar 1,4kg. Bascula de aluminiu asigură rigiditatea necesară transmisiei și lucrează un un amortizor WP DCC, special pentru cerințele unui supermoto. Filtrul de aer este poziționat în așa fel încât să poată fi scos ușor, fără ajutorul sculelor.

Husqvarna FS 450 este încălțată cu slick-uri Bridegestone 125/80 R420, respectiv 165/65 R420, iar jantele negre sunt Alpina cu 16.5” pe față și 17” pe spate. Rezervorul de 7 litri realizat din poliuretan e amplasat mai în față, pentru a face un loc mai amplu pilotului.

22065-fs-450-2017-studioCatalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.