Fără motociclete în arii protejate. Inițiativa legislativă a fost retrasă
17/02/2016
Charlie Boorman și-a rupt piciorul într-un accident moto
18/02/2016

Honda Fireblade CBR1000RR 2017 – Cum va arăta

Honda se pregătește să scoată noua generație Fireblade. O reprezentare generată de computer arată cum ar putea fi viitorul CBR1000RR. Versiunea reală o vom vedea la saloanele toamnei.

Suntem în plină perioadă a schimbărilor de generații. Unii dintre “samuraii” de o mie de cmc au suferit modernizările, alții sunt pe cale să le facă. Anul trecut am făcut cunoștință cu noile Yamaha R1 & R1M și cu Kawasaki ZX-10R. De asemenea, Suzuki a prezentat conceptul unui GSX-R 1000. Dar ce se aude cu noul Fireblade? Pentru că un nou Fireblade trebuie să fie scos pe piață. Pe de-o parte pentru a satisface reglementările Euro 4, pe de altă parte pentru a se putea compara cu puterea, electronica și designul concurenței.

Honda Fireblade 2017

Pe baza analizei patentelor depuse de Honda și a discuțiilor avute cu persoanele implicate în dezvoltare, englezii de la MCN au creat o imagine cât mai apropiată de ceea ce s-ar putea să vedem pe viu în această toamnă. Viitorul CBR1000RR va avea suspensii Öhlins ajustabile electronic, precum și alte pachete care fac viața pilotului mai ușoară: un nou sistem C-ABS, control al tracțiunii sau anti-wheelie. Alte schimbări: faruri cu patru LED-uri, accelerație ride-by-wire, moduri de pilotaj, o mai mare putere.

O declarație interesantă a dat-o Tetsuyo Suzuki (șeful departamentului de cercetare și dezvoltare). Acesta a spus că “viitorul Fireblade nu va fi o motocicletă orientată spre extreme, așa cum e Yamaha R1M. Scopul nu este acela de a avea o motocicletă pentru circuit, ci una care să fie folosită pe șosele.”

Probabil că șoselele la care se referă reprezentantul Honda sunt acelea de pe Isle of Man.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.