Yamaha MT-07 Ténéré – Primele fotografii spion
13/04/2016
Teste moto, concerte, paradă și multe motoare. Iubim2Roți 2016: 27-29 mai
14/04/2016

Honda CBR1000RR Fireblade are două noi ediții speciale

Honda lansează două ediții speciale ale actualului CBR1000RR. În timp ce una aduce un omagiu celebrei curse de pe Insula Man, cealaltă vrea să-i dezvăluie partea “întunecată”.

Actuala Fireblade, lansată în 2012, se află acum la cea de-a douăsprezecea generație. Dacă, de obicei, la clasa miarelor sportive apar modificări odată la 2-3 ani, ceea ce aduce nou Honda pentru anul acesta este schema de culori și componente pentru curse.

La urma urmei, de ce să schimbi ceva ce merge bine? Un CBR1000RR, pilotat de John McGuinness, a realizat anul trecut un nou record de viteză pe circuitul TT de la Isle of Man, parcurgându-l cu o viteză medie de 213,5km/h. Acest record este omagiat de una dintre edițiile speciale (TT Special), ce afișează combinația celor trei culori folosită de McGuinness. Mai vine în plus și cu o evacuare Akrapovic în stil MotoGP ce o înlocuiește pe cea de serie și care nu numai că arată și sună bine, dar aduce un plus de sportivitate și mai puțină greutate. Alte modificări se găsesc la: levierele frânei și ambreiajului, întinzătorul lanțului, discurile de frână dantelate, protecții anticădere.

2016-honda-cbr1000rr-fireblade-sp-tt-and-black-edition-revealed_1

Honda CBR1000RR Black Edition Fireblade SP 2016

În afară de TT Special, va mai fi disponibilă și Black Edition Fireblade SP. Așa cum spune și numele, este aproape toată neagră, doar evacuarea de serie metalică făcând notă disonantă cu restul ansamblului. Și această ediție beneficiază de componentele aftermarket instalate pe precedenta, în plus având un parbriz întunecat de tip bubble, mai înalt cu 27mm decât cel standard. Despre această ediție CBR1000RR, reprezentantul Honda a declarat că “reflectă ideea că nu e nevoie de multe lucruri lucitoare pentru a te bucura de pilotaj sau de a obține performanțe pe circuit”.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.